Fedor (47) šokirao fanove. Želi se vratiti u ring protiv najopasnijeg udarača ikad

Foto: Profimedia

FEDOR EMELIANENKO, slavni 47-godišnji ruski borac i jedan od najvećih sportaša u povijesti MMA-a, u mirovini je od veljače 2023. godine, kada je u Bellatoru izgubio nokautom od Ryana Badera u meču za titulu prvaka teške kategorije. U siječnju ove godine pojavile su se špekulacije da bi se mogao vratiti u ring, i to borbom u boksu protiv Mikea Tysona.

Većina fanova nije takve glasine shvatila pretjerano ozbiljno, ali sad je sam Fedor potvrdio sličnu, pomalo nevjerojatnu vijest - onu da bi se mogao boriti s donedavnim UFC-ovim prvakom Francisom Ngannouom. Podsjetimo, Ngannou je raskrstio s UFC-om zbog problema s ugovorom. U međuvremenu je odradio odličan boksački meč i tijesno izgubio od Tysona Furyja, a sada među najvećim borilačkim zvijezdama traži novog protivnika.

Fedor želi meč s Ngannouom

‘‘Mogu se boriti i protiv onih koji se bave MMA-om. Volio bih se boriti protiv Francisa Ngannoua, i to u boksu. Više nisam za MMA, ali mogao bih boksati protiv njega‘‘, odgovorio je Fedor na pitanje je li zainteresiran za mečeve protiv ljudi koji su stari približno kao i on.

Nakon toga novinar ga je podsjetio na sjajan otpor koji je Ngannou pružio protiv Furyja i na činjenicu kako je francusko-kamerunski nokauter i dalje na vrhuncu fizičke snage. "Gledao sam tu borbu i znam da se mogu boriti protiv njega. Nije riječ o samopouzdanju, mislim da bi taj meč bio zanimljiv", odgovorio je ruski borac.

U komentarima ispod objave fanovi su šokirani. Fedor nije dobro izgledao u nekoliko zadnjih godina karijere. Brada mu je bila puno slabija pa je doživljavao nokaute, a Ngannou je jedan od najopasnijih udarača u povijesti. Skoro svi mu prognoziraju težak poraz.