Fedor dogovorio oproštajni meč. Bori se s čovjekom koji ga je nokautirao u 35 sekundi

Foto: Profimedia

FEDOR EMELIANENKO dogovorio je oproštajni meč u svojoj karijeri. Ispunjena mu je velika želja pa će se tako u njemu boriti protiv Rana Badera. Bit će to ujedno i dvoboj za prvaka u teškoj kategoriji Bellatora, po mišljenju mnogih fanova i struke druge najbolje svjetske organizacije.

Borba će se održati 2. veljače 2023. godine u Inglewoodu u Kaliforniji. Znalo se da će Fedor još samo jednom nastupiti u kavezu, a navodno je Bader bio jedini protivnik koji ga je zanimao. Već su se jednom borili, u finalu Bellatorovog Grand Prixa. Bilo je to u siječnju 2019. godine, a Bader je slavio tehničkim nokautom nakon 35 sekundi borbe.

Jedan od najvećih ikada

Bader u karijeri ima omjer od 30 pobjeda i sedam poraza. Fedor ili Posljednji ruski car, kako ga mnogi nazivaju, za dio fanova je najbolji teškaš u povijesti i jedan od najvećih MMA boraca ikad. Uz 40 pobjeda ima šest poraza.

Vrhunac karijere mu je bio početkom i sredinom 2000-ih godina kada je vladao Prideom i bio njegov nepobjedivi prvak. Kada je prešao u SAD, počeo je nizati poraze zbog čega se jednom već umirovio, ali se nakon dvije godine vratio.

Fedor je u nizu od dvije pobjede. Rampagea Jacksona i Timothyja Johnsona je svladao nokautima u prvoj rundi, ali je od posljednje borbe prošlo već više od godinu dana. U sunaslovnoj borbi večeri za pojas u poluteškoj kategoriji borit će se Yoel Romero i Corey Anderson ili Vadim Nemkov, ovisno o tome tko pobijedi u međusobnom ogledu ovog vikenda.