Ferguson ga je nazvao najvećim propalim talentom, a on je sad dobio poziv u reprezentaciju

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJEĆATE li se Ravela Morrisona? Kada je 2009. godine u Manchester United stigao kao 16-godišnjak, svi su rekli da nisu vidjeli većeg talenta od njega.
 
Za njega je legendarni menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson rekao da je najbolji 16-godišnjak kojeg je ikad vidio pa je Morrison prvi ugovor potpisao točno na svoj 17. rođendan. 
 
Pola godine kasnije debitirao je za United, a onda se negdje izgubio...
 
"Tužno je to, bilo je nekih igrača s Ronaldovim i Giggsovim talentom, ali nisu bili dovoljno emotivno i mentalno snažni da prebrode demone iz djetinjstva. Morrison je vjerojatno i najtužniji slučaj. Imao je talenta više nego svi koje sam ikad trenirao, ali je stalno upadao u probleme", prisjetio se Ferguson u svojoj autobiografiji. 
 
Nije otkrio o kojim je problemima riječ, ali...
 
"Bilo je bolno kada je 2012. godine morao otići u West Ham, mogao je biti jedan od najboljih. Kroz godine su se problemi izvan travnjaka nastavili pa smo naš problem morali sasjeći u korijenu."
 
Embed from Getty Images
 
Tada je Ferguson Morrisona u drugu ligu ispratio riječima: "Briljantan nogometaš briljantnih mogućnosti. Samo što mora otići i započeti novi život."
 
Sljedeću sezonu veznjak iz Manchestera proveo je na posudbi u Birminghamu, zatim je igrao po pola godine za QPR i Cardiff. Ukupno je u tri godine za West Ham odigrao 18 ligaških utakmica, a najviše se pamti njegov gol u pobjedi 3:0 protiv Tottenhama. Taj gol tadašnji trener West Hama Sam Allardyce je nazvao genijalnim i golom sezone. Kasnije je i Allardyce poput Fergusona opisao Morrisona najvećim propalim talentom s kojim je ikad radio.
 
 
 
Kao slobodan igrač 2015. godine je otišao u Lazio, a tamo je najviše patio. Čak ga je trener Stefano Pioli javno kritizirao i svima otkrio da nije naučio gotovo niti jednu riječ talijanskog jezika. Za Lazio je odigrao samo četiri utakmice, a danas nosi dres meksičkog Atlasa i igra najbolji nogomet u karijeri. 
 
Dobri nastupi donijeli su mu poziv u reprezentaciju, ali ne englesku. Godinama je čekao poziv u reprezentaciju za čije je mlađe kategorije igrao, a onda je odlučio prihvatiti poziv Jamajke. za koju ima pravo igrati jer mu je majka Jamajčanka.
 
"Mislim da je to dobra odluka", kratko je poručio 25-godišnjak.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.