Finiš hrvatskih pokeraških liga: Favoriti na čelnim mjestima, djevojke odlične

DVIJE najjače hrvatske pokeraške lige opasno su se zahuktale i malo-pomalo smo dobili obrise onih koji će se u samom finišu boriti za prestižne titule. Ne iznenađuje da se na čelnim mjestima nalaze favoriti za koje se i pretpostavljalo da bi mogli biti predvodnici lista.

"Vidović uvjerljiv"

"Croatian series of Poker Spring Tour", koji organizira Hrvatska lutrija, započeo je 22. ožujka i do sada je odigrano oko 70 posto ukupnih turnira koji se boduju na četiri rang-liste ovisno o gradu gdje se održavaju.

Najzanimljivija je, dakako, ona vezana uz Zagreb i casina Fortuna i International. Samo petnaestak turnira do kraja natjecanja u uvjerljivom je vodstvu poznati hrvatski pokeraš, a javnosti još poznatiji kao mađioničar i glumac - Luka Vidović.

Vidović, koji inače obavlja i funkciju predsjednika Hrvatskog poker saveza, ima 109 bodova, što je čak dvostruko više od drugoplasiranog Krešimira Razumovića. Treće mjesto drži Ismet Osmanović s nešto manje od 45 bodova. Valja napomenuti da se na rang-listi nalazi čak 116 igrača koji su plasmanom na finalne stolove osvajali bodove na nekom od turnira.

Posljednji turnir će se održati 6. lipnja, nakon čega slijedi finalni tjedan "CSOP Week".

Favoriti očekivano dobri, sve tri članice "Pokerica ladies teama" u top 20

Jednako zanimljivo i napeto je i u casinu Cezar hotela Westin gdje je proljetna liga također došla u završnu fazu. Serija turnira, koji se održavaju gotovo svakodnevno, započela je još 22. veljače, a posljednje natjecanje na rasporedu je 19. lipnja, kada ćemo dobiti ukupnog pobjednika.

U trenutačnom vodstvu je Dalibor Ivankić, poznatiji kao Baja, koji je na nedavno održanom prvom hrvatskom TV poker turniru došao do same završnice. Na drugom mjestu nalazi se Saša Marin, dok je treći Tomislav Vincetić.

U prvih dvadeset nalazi se još nekoliko poznatih pokeraških imena. Hrvatski poker reprezentativac sa Svjetskog kupa nacija na Bahamima, Denis Kelemen, drži peto mjesto, a tu su i sve tri pripadnice jedinog hrvatskog ženskog poker tima "Pokerica ladies team".

Željka Pencinger zauzima 12. mjesto, glumica Sonja Kovač je 14., a najbolja hrvatska pokerašica Hana Šoljan je trenutačno 17. od čak 265 igrača koliko je na listi.

Igrači se bore za bogat nagradni fond koji iznosi čak 20 tisuća eura, ali i pakete koji ih vode na veliki poker turnir u austrijski Velden.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.