Fiorentina se sinoć sastala s predstavnicima Baturine i Dinama?

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

DINAMO je u Azerbajdžanu pobijedio Qarabag s 2:0 i s ukupnih 5:0 ušao u glavnu fazu Lige prvaka. Zagrebački klub na današnjem ždrijebu, koji će se u 18 sati održati u Monte Carlu, saznat će s kim će igrati u glavnoj fazi elitnog europskog natjecanja. 

Dok je momčad trenera Sergeja Jakirovića slavila pobjedu nad Qarabagom, Gianluca Di Marzio objavio je novu informaciju o interesu Fiorentine za Martina Baturinu (21). Podsjetimo, isti talijanski nogometni insajder u srijedu je otkrio da Fiorentina nudi Dinamu 14 milijuna eura i nepoznat iznos bonusa za ofenzivnog veznjaka.

S obzirom na to da ljetni prijelazni rok u Serie A završava sutra, ostalo je jako malo vremena za dogovor. Di Marzio tvrdi da se sinoć trebao održati sastanak predstavnika Fiorentine s predstavnicima Dinama i Baturine. Talijani žele saznati je li Dinamo uopće spreman pustiti svojeg najvrjednijeg igrača.

Dinamu se ne žuri s prodajom Baturine

U srijedu smo pisali da je spomenuta Fiorentinina ponuda bila samo usmena, ne i službena. Kako Dinamo za Baturinu traži oko 20 milijuna eura, jasno je da neće prihvatiti ovu Fiorentininu ponudu od 14 milijuna eura, uz bonuse.

Dinamo i Baturina su svjesni da ih čeka šest utakmica Lige prvaka do idućeg, zimskog prijelaznog roka. Hrvatski reprezentativac u tim susretima Lige prvaka bit će standardan prvotimac te bi si time mogao dodatno podići cijenu. Dinamo je, k tome, ulaskom u Ligu prvaka već zaradio 34 milijuna eura, pa mu se ne žuri s prodajom igrača.

Dinamo nije razmatrao ni ponudu Leedsa

Hrvatskog ofenzivnog veznjaka godinama prate veliki europski klubovi. Pisali smo da je za njega ozbiljno bio zagrizao Leeds United, engleski klub koji je prošle sezone ispao iz Premier lige, pa se sada natječe u Championshipu.

Englezi su se javili usmenim upitom te su ga bili voljni platiti između 15 i 20 milijuna eura, ovisno o tome kakav bi bio konačni oblik raspodjele potencijalnih bonusa i eventualnog postotka od sljedeće prodaje.

Riječ je o ponudi koja bi Dinamu donijela jednu od najvećih zarada u povijesti, ali zagrebački klub, kako je tada potvrđeno Indexu, nije ju ni razmatrao. Dinamo ne planira prodati Baturinu ovog ljeta, a ni Baturini se ne ide igrati nogomet u drugu ligu, stoga ni on nije inzistirao na tome da se s Leedsom ozbiljno pregovara.

Transfermarkt: Baturina vrijedi 20 milijuna eura

Baturina je bio u mlađim uzrastima Hajduka i RNK Splita prije no što je došao u Dinamo. Igrao je u akademiji zagrebačkog kluba, dok je za prvi sastav odradio 124 službene utakmice, u kojima je zabio 16 i asistirao za 31 pogodak. S Dinamom je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, dva SuperSport Superkupa i jedan SuperSport Hrvatski kup.

Postao je i reprezentativac Hrvatske, za koju je pod izbornikom Zlatkom Dalićem zabilježio četiri nastupa. Bio je na nedavnom Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je dobio pet minuta u susretu s Albanijom (2:2) u grupnoj fazi. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.