Flick ga je vodio u Bayernu i Njemačkoj, a sad mu je prioritet dovesti ga u Barcelonu

Foto: EPA

BARCELONA se na kraju sezone rastala s trenerom i nekadašnjom igračkom legendom Xavijem Hernandezom, kojeg je na klupi naslijedio Nijemac Hans-Dieter Flick. Barcelona je završila na drugom mjestu La Lige, iza prvaka Real Madrida, PSG ju je izbacio u četvrtfinalu Lige prvaka, a u istoj fazi španjolskog kupa ispala je od Athletic Bilbaa.

Katalonskom klubu slijedi prijelazni rok, a prema Mundo Deportivu, glavna želja nije se promijenila unatoč tome što je Flick zamijenio Xavija. Španjolski medij navodi da Barcelona želi dovesti središnjeg veznjaka, a prva opcija je zvijezda Bayerna Joshua Kimmich (29).

Kimmicheva plaća je Barcelonin problem

Kimmichev ugovor s klubom vrijedi do ljeta 2025. godine. S jedne strane, Barceloni je dobro to što je Flick radio s Kimmichem u Bayernu i reprezentaciji. S druge strane, Katalonce muči njegova velika plaća, koja će biti problem s obzirom na lošu financijsku situaciju kluba. Prema Transfermarktu, Kimmich vrijedi 50 milijuna eura.

2015. stigao je u Bayern, dok je prije nastupao za RB Leipzig i Stuttgart. Dosad je kao središnji vezni i bočni igrač, što mu je prirodna pozicija, upisao 390 nastupa, 42 pogotka i 104 asistencije te je osvojio 20 trofeja. U lipnju će nastupiti za njemačku reprezentaciju na domaćem Europskom prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.