LIGE PETICE

Football Leaks: Kante je imao priliku izbjeći plaćanje poreza, ali je to odbio

Foto: Getty Images

N'GOLO Kante, francuski reprezentativac i veznjak Chelseaja, trebao je potpisati dokument kojim bi ga offshore kompanija "spasila" gubitka milijun eura, ali on je to odbio.

Football leaks najčešće u svojim dokumentima otkriva prijevare vezane uz nogometni svijet, a u njihovim se dokumentima našao i jedan dokument vezan uz Kantea. Međutim, u slučaju ovog Francuza, priča je bitno drugačija, kod njega dokument dokazuje da za nešto nije kriv. 

Jedan od najboljih veznjaka svijeta je odbio koristiti offshore kompaniju u Jerseyu, najvećem otoku u sklopu Kanalskih otoka, kako bi izbjegao platiti milijun eura poreza godišnje. Chelsea je pri potpisu ugovora inzistirao da Kante zaštiti svoja autorska prava u jednoj od država preko kojih se izbjegava plaćanje poreza. 

Prvo je pristao, ali je na kraju odbio potpisati dokumente i od Chelseaja jednostavno zatražio normalnu plaću. To znači da će nakon potpisa novog ugovora platiti oko 7,5 milijuna eura poreza. Francuski nogometaš plaćat će mjesečno 630.000 eura poreza te oko 340 tisuća eura nacionalnog osiguranja.

Kante je poznat po skromnosti, nekoliko puta su i njegovi suigrači isticali kako se nije volio fotografirati nakon velikih uspjeha, a poznato je i da se nije gurao da podigne pehar kada je s Francuskom osvojio naslov Svjetskog prvaka. Naravno, suigrači su ga pozvali i podigao ga je, kao jedan od najzaslužnijih. U prilog svemu ide i činjenica da usprkos silnim milijunima i dalje vozi svog Mini Coopera iz 2008. godine, a ne neku bijesnu jurilicu kao ostali kolege. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.