SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

FOTO Evo koliko je jaka bila danska obrana. Norvežanin skoro ostao bez dresa

Screenshot: RTL Video

DANSKA rukometna reprezentacija osvojila je Svjetsko prvenstvo svladavši Norvešku s 22:31 pred oko 15.000 svojih navijača u Jyske Bank Boxen Areni.

Apsolutno zasluženo Danci su olimpijskom zlatu dodali i svjetsko, koje im je prvo u povijesti, a u finalu gotovo nije bilo ni trunke neizvjesnosti.

>>> NORVEŠKA - DANSKA 22:31 Olimpijski pobjednici prvi put osvojili i svjetsku krunu

Očekivano, dominirao je fenomenalni Mikkel Hansen sa sedam pogodaka i gotovo toliko asistencija, ali treba istaknuti i neprobojnu dansku obranu protiv koje Norvežani nisu imali nimalo šanse.

Danska zona radila je jako puno problema norveškim napadima, pa se činilo da što duže traju, to je manja šansa za pogodak. Kada bi se Norvežani i približili zidu Danaca, naletjeli bi na probleme.

Tako je u ključnom trenutku utakmice, u 14. minuti pri prvom odlasku Danske na veću razliku (5:9) Magnus Rod ostao rasparanog dresa nakon pokušaja proboja kroz danski blok.

To dovoljno govori koliko su Danci bili agresivni i nabrijani u finalu Svjetskog prvenstva što im je uvelike pomoglo da se domognu toliko željenog svjetskog zlata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.