FOTO Sedmorica reprezentativaca propustila prvi trening Hrvatske nakon SP-a

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija na stadionu u Dugopolju odradila je prvi trening nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje je osvojila treće mjesto, a stožer je tijekom rada koristio dron za snimanje iz zraka. Izabranici Zlatka Dalića okupili su se uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024., koje će se igrati u Njemačkoj.

Hrvatski mediji objavili su kako su trening propustili Luka Modrić, Marcelo Brozović, Borna Barišić i Bruno Petković, koji su individualno radili u hotelu. Petkovićev nastup protiv Walesa upitan je zbog ozljede koju je zadobio u utakmici Dinamo - Rijeka u SuperSport HNL-u.

Ivica Ivušić, Josip Stanišić i Domagoj Vida tek se trebaju priključiti ostatku reprezentacije, s time da Ivušić malo bolestan, pa se čeka njegov oporavak. Hrvatska će prvu utakmicu kvalifikacijske skupine D odigrati u subotu, 25. ožujka, u 20:45 protiv Walesa na Poljudu. Tri dana kasnije gostovat će u Turskoj.

Popis reprezentativaca za kvalifikacijske utakmice s Walesom i Turskom?

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa

Pretpozivi: Ivo Grbić, Kristijan Jakić, Dion Drena Beljo, Dario Špikić

Poljud je rasprodan. Vraća se Torcida?

Poljudski stadion rasprodan je gotovo dva tjedna prije utakmice, a reprezentaciju bi nakon dugo godina mogla bodriti i Torcida, navijačka skupina splitskog Hajduka. Najvjerniji navijači Hajduka zbog neprijateljstva s Hrvatskim nogometnim savezom već dugi niz godina zaobilaze utakmice reprezentacije.

Tijekom Svjetskog prvenstva 2018., na kojem je Hrvatska osvojila drugo mjesto, zagovarali su i navijanje protiv nacionalne vrste. Izgleda da se u međuvremenu nešto promijenilo jer je počela kružiti navodna interna poruka torcidaša u kojoj se članove grupe obavještava o povratku na utakmice Hrvatske. Službene potvrde još nema.

Hrvatska je 6. lipnja odigrala posljednju utakmicu na Poljudu, kada je u drugom kolu Lige nacija remizirala s Francuskom 1:1. Momčad izbornika Didiera Deschampsa povela je golom Adriena Rabiota, ali je Andrej Kramarić iz jedanaesterca donio bod Hrvatskoj.

Dalić: Cilj je plasman na veliko natjecanje

Podsjetimo, Hrvatska je u kvalifikacijama u skupini D s Walesom, Turskom, Latvijom i Armenijom. Kvalifikacije završavaju u studenom, a na Europsko prvenstvo izravno će se kvalificirati prve dvije reprezentacije u grupi. 

"Napravili smo u ovih pet i pol godina mog mandata veličanstvene rezultate. Više od postavljenih ciljeva. Nismo mi ni svjesni što smo sve napravili. Osjećam da imam snage i motiva s igračima nastaviti s reprezentacijom. Objektivni smo i naš cilj je plasman na veliko natjecanje.

Sve drugo je uspjeh. Moramo zadržati dobru atmosferu i pozitivu u reprezentaciji. Pored rezultata moramo slagati i novu reprezentaciju i smijeniti generaciju. Opasna je situacija jer imamo velika očekivanja. Podigli smo letvicu", izjavio je Zlatko Dalić na konferenciji za medije.