FOTO Supruga golmana PSG-a objavila njegovu sliku nakon što je 19 dana bio u komi

Foto: Instagram Alba Silva

SERGIO RICO (29) proveo je 19 dana u komi nakon što je u svibnju doživio tešku nesreću. Podsjetimo, konj golmana PSG-a sudario se s drugim, odbjeglim konjem. Golman i njegov konj pali su na tlo, a Rica je kopitom u glavu udarila jedna od životinja. Rico je tada slomio vratne kralješke i pretrpio moždani udar. Hitna služba brzo je stigla i helikopterom prebacila ozlijeđenog vratara u bolnicu u Sevilli.

Ricova supruga Alba Silva na Instagramu je podijelila zajedničke fotografije iz bolničkog kreveta. "Nemam te puno toga naučiti ili ti reći, a možda i imam. Možda bih mogla napisati knjigu sa svim tim emocijama o tome kako sam se osjećala ova dva mjeseca, ali odlučila sam se držati važnoga. Činjenica je da smo dobro i ne mogu vam dovoljno zahvaliti na svim porukama podrške", napisala je Silva.

Silva je objavila i poruku koju joj je Rico napisao tijekom boravka u bolnici. U njoj piše: "Dobro jutro, djevojčice. Nema sumnje, izabrao bih te još tisuću puta, ti si moje najveće blago. Volim te svim svojim srcem."

Rico je izgubio 20 kilograma dok je bio u komi

The Athletic je pisao kako je Rico izgubio više od 20 kilograma dok je bio u komi, što je rezultiralo gubitkom 30 posto mišićne mase. Ozlijedio je vrat i glavu, ali je imao sreće što nije došlo do ozljede leđne moždine. Kako su procijenili doktori, Rico bi umro da je rana bila dublja samo pola centimetra. 

Ostaje pitanje hoće li Španjolac ikad više moći stati na gol, makar u nekom rekreacijskom terminu. Ugovor s PSG-om vrijedi mu do ljeta 2024. godine, a navodno je taman prije nesreće trebao potpisati novi. Sad će se to teško dogoditi. Ricova obitelj izrazila je zahvalnost PSG-u na pomoći u trenucima kad im je bilo najteže.

Karijeru je započeo u Sevilli, a branio je i za Fulham, PSG i Mallorcu. Ima jedan nastup za španjolsku reprezentaciju. Osvojio je deset trofeja - tri sa Sevillom i sedam s PSG-om.

Pročitajte više