Francuski novinar: Neymar? Strašno. Najveći promašaj u nogometnoj povijesti

Foto: Profimedia

NEYMAR je, kako je to sam rekao, na Svjetskom prvenstvu u Kataru "doživio najveće razočaranje u životu" nakon što je njegova momčad porazom od Hrvatske u četvrtfinalu ispala s turnira.  Posljedice toga i danas osjeća, pišu francuski i španjolski mediji.

"Brojke su mi i dalje izvanredne. Zabio je 15 i asistirao za 13 golova u 22 ovosezonske utakmice za PSG i njegova važnost za momčad ne može se propitkivati", piše Marca, a onda podsjeća na ne baš tako sjajan niz Neymarovih utakmica po povratku iz Katara.

Povratnička utakmica u PSG-u bila mu je ona protiv Strasbourga u kojoj je isključen. Propustio je susret s Lensom u kojem je PSG poražen, a onda ostao bez učinka u utakmicama s Angersom i Rennesom. Ima problema s ozljedom gležnja i zbog njih nije nastupio u kup-utakmici protiv Chateaurouxa.

"To je strašno"

L’Équipe je izdvojio njegov učinak protiv Rennesa. Dobio je slabu ocjenu 3, a piše se da je njegova izvedba mjesec dana prije utakmice s Bayernom u Ligi prvaka zabrinjavajuća. Novinar RMC-a Daniel Riolo ide toliko daleko da je nemilosrdan u kritikama.

"Shvaćamo li mi da je Neymar, uzmu li se u obzir vrijednost njegova transfera i plaća, najveći promašaj u povijesti nogometa? Ja se većeg promašaja za takvu cijenu ne mogu sjetiti. To je strašno", izjavio je podsjećajući na to da ga je PSG doveo u transferu vrijednom 222 milijuna eura i da za njega izdvaja više od četiri milijuna eura mjesečno.