Francuski trener: Đoković je najbolji ikad, no postoji razlog zašto ga fanovi mrze

Foto: EPA

FRANCUSKI trener Patrick Mouratoglou u razgovoru za Tennis365 rekao je kako Novaka Đokovića smatra "uvjerljivo najboljim tenisačem ikad". "Kada razmislite da se približava 37. rođendanu, ludilo je što i dalje tako pobjeđuje. Da biste imali takve rezultate, morate kontinuirano tijekom 20 godina osvajati najveće titule. Ovo nismo puno puta vidjeli u drugim sportovima", istaknuo je Mouratoglou.

Iako ga smatra većim i boljim od glavnih konkurenata za tu titulu, Rogera Federera i Rafaela Nadala, Mouratoglou smatra da zna zašto navijači Đokovića ne vole jednako kao spomenuti dvojac. "Rafa i Roger su bili najveće zvijezde tenisa. Novak je došao i pobijedio obojicu. Fanovi su ga zbog toga mrzili.

Mislim da mu zvižde i zbog drugih razloga. Đoković kaže da ne voli negativnu energiju, no on ponekad provocira publiku jer mu to pomaže tijekom mečeva. Ne smijemo zaboraviti da ima 14 milijuna pratitelja na Instagramu. On je junak u Srbiji. Najveće je tenisko ime i nedostajat će nam kada završi karijeru", izjavio je Mouratoglou.

Mouratoglou je trenirao Serenu Williams, Dimitrova, Tsitsipasa, Runea...

Među ostalima, Mouratoglou je tijekom bogate trenerske karijere vodio Serenu Williams, Marcosa Baghdatisa, Jeremyja Chardyja, Grigora Dimitrova, Stefanosa Tsitsipasa, Holgera Runea i Simonu Halep. Četiri puta proglašen je trenerom godine, a njegove igračice i igrači s njim su osvojili 39 titula.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.