tenis

Francuz napao Nadala: Da je neki biciklist napravio isto, optužili bi ga za doping

Foto: Epa

POZNATI francuski biciklist Guillaume Martin indirektno je optužio Rafaela Nadala za korištenje dopinga. Nadal je u nedjelju osvojio svoj 14. Grand Slam pomevši u finalu Caspera Ruuda, a za Francuza je sumnjiva priča oko ozljede Španjolca. 

Martin se osvrnuo na izjavu Nadala u kojoj je priznao da je primio veliki broj injekcija u stopalo kako bi ga "umrtvio" da bi mogao igrati.

''To što je Nadal napravio je nemoguće za bicikliste i to je meni normalno. Mi, ako smo ozlijeđeni ili bolesni, ne možemo trčati, voziti bicikl, natjecati se. To je normalno iz više razloga. U prvom redu zbog zdravlja sportaša. Ne znam koliko je dugoročno dobro ovo što Nadal radi za njegov zglob. S druge strane, lijekovi mogu utjecati na nastup sportaša, odnosno mogu ga unaprijediti. Zbog toga se meni čini da je ovo bilo jako granično'', rekao je Martin za L'Equipe.

Biciklizam je 2011. godine uveo pravilo "bez injekcija" i ono što je Rafa radio na Roland Garrosu u ovom sportu ne bi bilo moguće.

"Da je neki biciklist napravio isto, čak i da nije zabranjeno, svi bi ga optužili za doping. Problem su predrasude koje se vežu za naš sport. Ljudi se dive Nadalu zbog toga što je trpio jake bolove. Mislim da je i Zlatan Ibrahimović pričao o injekcijama koje je primao u koljeno. Njih zbog toga nazivaju herojima jer trpe bolove, ali istina je da oni koriste razne supstance kako bi trpjeli bol i, ponavljam, dolaze do samih granica. Pobjednik na Touru, čak i da ne napravi ništa sumnjivo, bit će optužen za doping'', zaključio je 28-godišnji Francuz.