TRANSFERI

Francuzi: Hajdukov kapetan na meti je jednog od najboljih svjetskih skauta

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

LILLE ponovno dolazi po kapetana Hajduka, Domagoja Bradarića, piše francuski La Voix du Nord, regionalni dnevni list iz Lillea. Bradarić je glavna meta Luisa Camposa, 54-godišnji sportskog direktor Lillea pa će ovaj osobno pokušati ispregovarati njegov transfer. 

Luis Campos je čovjek koji kao trener radio za brojne manje klubove u Portugalu, svojoj domovini, gdje je istovremeno radio na više stvari vezanih za nogomet, poput kreiranja aplikacije Train to Play (T2P), taktičke aplikacije koju je koristio i Jose Mourinho. A upravo ga je Mourinho i pozvao da mu bude u stožeru u Real Madridu, nakon čega otišao u Monaco gdje je odradio najbolji posao u karijeri. 

Monacu je osigurao velika pojačanja poput Jamesa Rodrigueza i Falcaa koji su zajedno plaćeni 60 milijuna funti, Anthonyja Martiala za 5 milijuna, Fabinha i Thomasa Lemara za manje od 10 milijuna funti, kao Bernarda Silvu za 12 milijuna.

Naravno, sjajno je radio i u Lilleu, transferi Nicolasa Pepea i Jonathana Bambe u taj francuski klub nose njegov potpis. Sada je krenuo i po najvećeg Hajdukova talenta, a francuski mediji pišu kako bi Bradarić trebao biti dostupan za manje od 10 milijuna eura. 

Hajduk je već odbio dvije ponude za sjajnog mladog beka, prvo onu od 4,5 milijuna eura, a nakon nje i ponudu od 6 u nadi da će nakon Eura mladih Bradarić vrijediti još više, ali Splićanin se nije naigrao u San Marinu i Italiji pa ostaje vjerovati da je Camposova procjena ipak točna.