Francuzi o Tudorovom odlasku: Ostavka ili sporazumni raskid? Postoji velika razlika

Foto: Profimedia

IGOR TUDOR (45) i Marseille su danas objavili kraj suradnje nakon godinu dana. U Marseilleu je osvojio treće mjesto u Ligue 1, Ligu prvaka završio je u grupnoj fazi, a iz Kupa Francuske ispao je nakon što je senzacionalno izbacio PSG pa izgubio od drugoligaša Annecyja. Tudor će se od Marseillea oprostiti na gostovanju kod Ajaccia u posljednjem kolu francuskog prvenstva.

Klub zahvalio Tudoru

Na završnoj presici pojavio se s predsjednikom Pablom Longorijom te sportskim direktorom Javierom Ribaltom. Tudor je ondje objasnio kako napušta Marseille zbog privatnih i profesionalnih razloga, a predsjednik Longoria mu je zahvalio na svemu što je napravio ove sezone.

"Prihvatili smo i poštovali želju našeg trenera Tudora da ne nastavlja avanturu s nama sljedeće sezone. Želim zahvaliti Igoru na dobrom poslu koji je učinio s puno poštovanja na obje strane, puno rasprava. 

Analizirali smo sezonu i ostalo, on je donio odluku, poštujemo je. Želimo mu zahvaliti na napornom radu i vrijednostima koje je usadio u momčad i klub. Vrijednosti zahtjevnosti, rada, strogosti, ambicije da se daje maksimum. U ponedjeljak ćemo imati sastanak na kojem ćemo razgovarati o novom treneru", rekao je Longoria.

RMC: Ostavka ili sporazumni raskid?

Francuski RMC piše kako ovakav način završetka suradnje znači da Tudor neće dobiti nikakvu otpremninu te da Longorijine riječi potvrđuju verziju priče kakvu Tudor na kraju želi i čuti. RMC ipak dodaje i dozu sumnje te navodi da postoji mogućnost da su Tudor i Marseille dogovorili sporazumni raskid ugovora.

U slučaju ostavke Tudor nema pravo na otpremninu, no ako je raskid postignut u dogovoru s klubom, moglo bi mu pripasti oko četiri milijuna eura. Tudor je prema pisanju L'Equipea prošloga ljeta dogovorio dvogodišnji ugovor vrijedan oko četiri milijuna eura po sezoni, no klub napušta nakon samo godinu dana.