Francuzi pišu da je Enrique napravio fijasko, on se brani: Nismo ovo zaslužili

Foto: EPA

PARIS SAINT-GERMAIN s velikih je 4:1 poražen na gostovanju kod Newcastlea u drugom kolu Lige prvaka. Mnogi za takav poraz krive PSG-ovog trenera Luisa Enriquea i njegovu odluku da u prvom sastavu krene s čak četvoricom napadača - Kylianom Mbappeom, Ousmaneom Dembeleom, Goncalom Ramosom i Randalom Kolo Mouanijem.

Le Parisien: Enrique je glavni krivac za fijasko

L'Equipe je zbog toga Enriqueu dao ocjenu tri od mogućih deset. "Odvažnost dolaska na St James' park s četiri napadača i dva veznjaka u sastavu nije urodila plodom. Najviše čudi što ništa nije promijenio u prvotnim planovima unatoč ogromnim poteškoćama momčadi u sredini terena", piše ovaj francuski medij.

Kritikama Enriqueu se pridružio i Le Parisien, nazvavši Španjolca "glavnim krivcem za fijasko". "PSG nije napravio ništa, nije postigao ništa, a patio je tijekom cijele utakmice", pojašnjavaju Francuzi.

Enrique: Rezultat je nerealno visok

"Ja sam trener, ja odlučujem i ja na kraju odgovaram za rezultat. Nismo zaslužili ovoliko izgubiti. Naš cilj je prolazak u osminu finala, skupina je teška, svjesni smo toga, ali i dalje smo drugi", rekao je Enrique nakon utakmice pa dodao:

"Zadnje utakmice će biti zabavne. Sustav? Mislio sam da je to najbolje za ovu momčad i još uvijek to mislim. Rezultat je nepošten, ali takav je nogomet. Čestitam Newcastleu, no rezultat je ipak nerealno visok."