Frigan oduševio u debiju u novom klubu

Foto: Westerlo

MATIJA FRIGAN debitirao je za Westerlo, belgijski klub koji ga je doveo za pet i pol milijuna eura iz Rijeke u ovom prijelaznom roku.

Frigan je na gostovanju kod Eupena (2:2) odigrao posljednjih 25 minuta i za to vrijeme oduševio navijače svog novog kluba. Sudjelovao je kod oba pogotka Westerloa koji je do Friganovog ulaska gubio 2:0. 

Prvo je Frigan sjajno proigrao Mattiasa Fixellesa kojeg je srušio domaći vratar Nurudeen. Sudac je dosudio jedanaesterac, a siguran s bijele točke bio je Nicolas Madsen. Gosti su do boda stigli u 90. minuti. Frigan je iz teške pozicije pucao glavom, Nurudeen kiksao, odbio loptu točno do Lucasa Stassina koji je zabio svoj prvijenac.

Mogao zabiti i gol

Frigan je u belgijskim medijima među najbolje ocijenjenim igračima Westerloa, a svi pišu kako je njegov ulazak probudio momčad te da je uz sudjelovanje kod golova imao još jednu sjajnu akciju kada mu je udarac s ruba kaznenog prostora izblokiran.

Frigan je uvjerljivo najskuplji igrač u povijesti Westerloa. Samo jednog igrača je dosad taj belgijski klub platio više od milijun eura - Jordana Bosa je doveo iz Melbournea za 1.3 milijuna. Ovo je i drugi najveći transfer u povijesti Rijeke. Jedini nogometaš za kojeg je Rijeka dobila više je Andrej Kramarić (2015. otišao je u Leicester za 9 milijuna eura).