FULHAM - MANCHESTER UNITED 1:2 Tinejdžer u 92. minuti donio pobjedu Unitedu

Foto: EPA

U SUSRETU 16. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju pobijedio Fulham 2:1, a identičnim rezultatom je Aston Villa kao gost porazila Brighton. Peta je to pobjeda Uniteda u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima, a gol odluke zabio je 18-godišnji Alejandro Garnacho u drugoj minuti nadoknade.

United je poveo u 14. minuti golom Christiana Eriksena, izjednačio je Daniel James nakon sat vremena igre, a kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, mladi Argentinac je zabio za pobjedu.

Villa iznenadila Brighton

Aston Villa je nastavila svoj preporod pod vodstvom španjolskog stručnjaka Unaija Emeryja upisavši i drugu ligašku pobjedu u nizu. Nakon što je pobijedila Manchester United 3:1, Villa je u nedjelju na gostovanju porazila Brighton 2:1.

Domaćin je poveo već u 49. sekundi utakmice kada je argentinski veznjak Alexis Mac Allister presjekao dodavanje vratara Emiliana Martineza prema Douglasu Luizu izvan kaznenog prostora i zakucao loptu u mrežu. Bio je to Brightonov najbrži gol ikada u Premier ligi.

Međutim, gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat, a oba gola zabio je Danny Ings. U 20. minuti je s bijele točke zabio za 1:1, a pobjedu gostima donio je golom u 54. minuti.