Fury se oglasio nakon otkazivanja meča stoljeća: Potpuno sam slomljen

Foto: EPA

BOKSAČKI meč za apsolutnog svjetskog profesionalnog prvaka teške kategorije između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika koji se trebao održati u Rijadu 17. veljače odgođen je zbog Furyjeve ozljede zadobivene tijekom sparinga. Dvoboj Fury - Usik trebao je dati prvog apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji još od 1999. godine. Fury je trenutačno nositelj pojasa po verziji WBC, dok Usik u svom vlasništvu ima pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO verzija.

Odgođen je jer je Fury tijekom priprema za borbu s Usikom zadobio duboku posjekotinu iznad oka koja je zahtijevala i šivanje. Britanski boksač prokomentirao je nezgodu s treninga i njen značaj te naglasio da je bio u odličnoj formi prije no što se morao povući iz dogovorene borbe.

"Potpuno sam slomljen nakon što sam se toliko pripremao za borbu i došao u ovako dobru formu. Žao mi je svih uključenih u ovaj događaj, marljivo ću raditi kako bih pronašao novi datum nakon što zaliječim oko. Mogu se samo ispričati svima, svojoj i Usikovoj ekipi, ostalim borcima, suradnicima i navijačima, kao i mojim domaćinima i prijateljima u Kraljevstvu Saudijske Arabije", poručio je.

Šansa za Hrgovića?

S obzirom na to da Furyja čeka oporavak, pojavila se priča da bi se Hrgović mogao boriti s Usikom. Spektakl bi se mogao odviti već za dva tjedna, no službene potvrde zasad nema. Podsjetimo, Hrgović ima status obaveznog izazivača za IBF-ov pojas.

"Sada kada se Fury ozlijedio, spreman sam uskočiti i boriti se s Usikom. Usik, idemo, duguješ mi priliku. Vrijeme je da se suočiš sa mnom", izjavio je Hrgović za ESPN, a prenio novinar Mike Coppinger.