LIGE PETICE

Gallas: White je plaćen 58.5 milijuna eura, a Varane je bio jeftiniji. Ne razumijem

Foto: Simon Whitehead News Images/Guliver

ARSENALOVA legenda William Gallas izjavio je da ne razumije zašto je klub u ljetnom prijelaznom roku platio 58.5 milijuna eura za dovođenje Bena Whitea, igrača koji se, tvrdi, nije dokazao, dok je Manchester United za 40 milijuna eura uspio iz Real Madrida dovesti dokazanu klasu, Raphaela Varanea.

White je, podsjetimo, u Arsenal stigao na inzistiranje menadžera Mikela Artete, koji je bio impresioniran njegovim igrama za Leeds i Brighton. S klubom je potpisao petogodišnji ugovor.

"Teško mi je shvatiti zašto je Arsenal doveo igrača koji se tek treba dokazati na najvišoj razini, i to u transferu od 58.5 milijuna eura, dok je istovremeno Manchester United za 47 milijuna eura kupio Varanea", izjavio je Gallas, koji je u Varaneov transfer odmah uračunao i bonuse koje će klub platiti ispuni li igrač uvjete iz ugovora.

"Morate mi objasniti kako je to moguće. Možda zato što je Englez. Varane je na višoj razini od Whitea, koji je mlad i ništa još nije dokazao. Čime je njegova cijena opravdana? Poštujem ga, ne poznajem ga, ali ga poštujem i nadam se da će biti sjajan igrač, ali on to tek treba potvrditi. Njih dvojica se ne mogu uspoređivati. Žao mi je, to je nemoguće. Ne govorim to zato što je Varane moj sunarodnjak. On je došao iz Real Madrida, a ne, uz sve dužno poštovanje prema tom klubu, Brightona", dodao je Gallas, koji je za Arsenal odigrao više od 140 utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.