Gattuso: Najprije su mi rekli da nemamo novca za pojačanja. Sad je drugačije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK i Osijek u subotu od 20:45 na Poljudu igraju utakmicu petog kola SuperSport HNL-a. Osijek zasad igra katastrofalnu sezonu. Ima samo bod nakon četiri kola i na predzadnjem je mjestu. Iza njega je samo Slaven. Hajduk u četiri utakmice ima dvije pobjede i dva remija, s tim da još nije igrao ni protiv Dinama ni protiv Rijeke. Utakmicu Hajduka i Osijeka najavio je trener Bilih Gennaro Gattuso.

"Prije dva tjedna se pričalo samo o prodaji, no sada govorimo i da bi netko mogao doći. Nema smisla govoriti o nekim novim igračima dok oni još nisu stigli. Na predsjedniku kluba i sportskom direktoru Nikoli Kaliniću je da o tome razmišljaju. Rekao sam da mi trebaju pojačanja, a dobio sam najprije odgovor da ne računam na njih jer nemamo novca.

To sam prihvatio, ali situacija se lagano promijenila, pa sad možemo pričati o nekim pojačanjima. Sahitija nema jer je otišao u HSV, ali Pukštas maksimalno trenira s nama", rekao je trener Hajduka u uvodu.

Što mislite o Osijeku kao momčadi?

Na tablici je lažan poredak. Osijek ne zaslužuje biti na ovom mjestu. Nezasluženo su izgubili utakmice. Oni vole igrati i nadmetati se, imali su velik posjed. Moramo biti na svojoj razini igre. Idemo odigrati jednu veliku utakmicu. Mi uvijek igramo na pobjedu. Moramo procijeniti koje ćemo rizike preuzeti u svojoj igri. Jednostavno je reći da moramo pobijediti, ali puno teže je to i ostvariti.

Kakva je situacija s ozljedama?

Neće biti Bambe, Šarlije ni Brajkovića. Niko Sigur se vraća u momčad, kao i Benrahou i Dajaku. Zadnja dvojica nisu konkurirala u zadnja tri mjeseca. Kad sam došao u klub, našao sam Dajakua i Benrahua na listi igrača koji žele otići. Treniraju maksimalno s momčadi, igrači su velike vrijednosti, ali tržište nam nije ponudilo nešto što bismo prihvatili za njihovu prodaju, pa su ostali u klubu.

Može li Hajduk izbjeći primanje brzog gola u ovoj utakmici?

Osijek je organizirana momčad, brane se s četiri igrača u zadnjoj liniji i napadaju s petoricom. Lako ulaze u sredinu s krila. Očekuje nas jedna naporna utakmica u kojoj moramo jako puno dati. Nadam se da nećemo primiti opet gol u prvih 10 minuta. Maksimalno nas to poremeti. Primili smo rane golove u tri utakmice u ovoj sezoni. Moramo to spriječiti.

Kako će reprezentativna stanka utjecati na momčad?

Imamo nešto igrača koji idu igrati za reprezentacije. Kao treneru mi je drago da se odazovu pozivima, ali mi je i žao što neće biti tu da maksimalno odradimo treninge. Imamo i igrače koji nastupaju za mlade reprezentacije. No okrenimo se zajedno Osijeku i utakmici u subotu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.