Gattuso: Pogriješio sam kad sam rekao da ću mijenjati golmane svaku treću utakmicu

Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

HAJDUK u četvrtom kolu SHNL-a igra kod Istre u nedjelju od 18:15. Tim povodom novinarima se obratio trener Gennaro Gattuso.

Kako je momčadi došla pauza?

Ozlijeđeni su i dalje ozlijeđeni. Sigur, Šarlija i Moufi i dalje nisu u momčadi, tako da neće igrati ni protiv Istre.

Tko će zamijeniti Šarliju i Sigura?

Na stoperskim pozicijama imamo Prpića i Eleza, a na bočnoj Hrgovića.

Biste li bili razočarani samo bodom kod Istre?

Nisam trener koji kalkulira. Istra je ozbiljna momčad, koja igra na čovjeka. Agresivni su, tako da moramo biti spremni na to.

Što mislite o kolegi Tramezzaniju koji Vas čeka na drugoj strani?

Jedan je od rijetkih trenera s kojima sam u kontaktu. Jako se međusobno poštujemo. Njegove momčadi igraju agresivno. Dosta je znatiželjan.

Jeste li ikada bili protiv njega na suprotnim stranama kao trener?

Ne, ovo je prvi put da se susrećemo kao treneri. Kao igrači smo igrali u zadnjem kolu Serie A 1998/99, kada sam ja bio igrač Salernitane, a on Piacenze. Nažalost, završilo je tako da smo mi ispali.

Kakav je bio kao igrač?

Mislim da je mogao napraviti bolju karijeru. Bio je kombinacija Melnjaka i Dialla. Bio je ludi konj. Jedan od prvih Talijana koji je igrao u Premiershipu kad je prešao u Tottenham.

Hajduk često pobjeđuje kod Istre. Kako mislite to nastaviti u nedjelju?

Nije Hajduk baš tako često pobjeđivao Istru. Prošle godine je izgubio od nje i igrao neodlučeno. Čeka nas agresivan protivnik, kao što sam već naglasio. Trebamo biti 100 posto spremni u glavi, nogama i zdravlju.

Kakav je Kalik i hoće li ga Durdov zamijeniti na lijevom krilu?

Durdov je zadnja tri dana imao temperaturu, pa ćemo vidjeti. Kalik dobro radi, zadovoljan sam kako se ponaša na terenu i kako igra. 

Klub je najavio da neće biti pojačanja do kraja prijelaznog roka. Koliko onda mogu doprinijeti mladi igrači, koje nakon priprema niste koristili u pripremnim utakmicama. Na primjer Antunović, Skoko, Šošić, Jurak...?

Antunović je igrao u Italiji, Skoko je dio momčadi i napreduje. Mladi igrači ne mogu odmah igrati, nego ih se mora postepeno uvoditi u momčad. Poštujem mlade igrače.

Hoćete li golmane mijenjati doslovno svaku treću utakmicu, kao što ste najavili nedavno?

Ne. Pogriješio sam. To neće biti doslovno svaka treća utakmica. Može biti i četvrta, peta... Neću dopustiti da mi golman cijelu sezonu sjedi na klupi. Kalinića cijenim i daje sigurnost momčadi.  

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.