Gattuso vratio otpisani dvojac u momčad Hajduka

Foto: Josip Regovic /PIXSELL

VELIKI preokret na Poljudu. Yassine Benrahou i Leon Dajaku trenirali su jutros s prvom momčadi Hajduka i vraćeni su u kadar prve momčadi. Dvojac je počeo pripreme s Hajdukom u Stobreču, no kako je došlo do razmirica s trenerom Gennarom Gattusom, ostatak priprema proveli su na Poljudu, gdje su trenirali odvojeno od ostatka momčadi.

Gattuso ih je vratio

Doznajemo kako su obojica tražila odlazak iz Hajduka, no kako ponuda nije bilo, došlo je do razgovora s Gattusom, a razgovor je dobro prošao pa su Benrahou i Dajaku vraćeni u prvu ekipu. Hajduk u nedjelju igra protiv Istre, no spomenuti igrači vrlo vjerojatno neće konkurirati za susret, ali dobili su šansu za nastavak sezone. 

Benrahou je trebao biti pojačanje, a ostat će upamćen po Instagramu i "ozljedi"

Francusko-marokanski nogometaš došao je u Hajduk u siječnju 2023. godine iz tada posljednjeplasiranog francuskog drugoligaša Nimesa. Hajduk ga je doveo besplatno jer mu je ugovor trajao do ljeta 2023. godine, ali će Nimes dobiti postotak od transfera Benrahoua u treći klub. 

Prije dolaska u Hajduk, u drugoj francuskoj ligi odigrao je 43 utakmice uz učinak od 10 golova i devet asistencija, dok u prvoj ligi ima 42 nastupa, dva gola i četiri asistencije. Tada se navodilo da, osim iza centralnog napadača, može igrati i na krilima, a u Nimes je stigao 2020. godine iz Bordeauxa uz odštetu od 1.5 milijuna eura.

Kada je stigao u klub, prvih šest ligaških utakmica je ulazio s klupe, a onda se stabilizirao kao prvotimac pod trenerom Ivanom Lekom. Izgledalo je da je Hajduk pogodio s njegovim dovođenjem jer je pokazao dobre tehničke karakteristike i bio opasan u zadnjoj trećini, što je Bijelima nasušno trebalo. I prošlu sezonu je započeo kao starter u Superkupu protiv Dinama.

Što je prošla sezona više odmicala, on je igrao sve manje te je u veljači propustio četiri utakmice u nizu a da nije bio ozlijeđen. Tada je izbrisao sve slike u Hajdukovom dresu s Instagrama, ali se odmah nakon toga vratio u sastav na gostovanju protiv Gorice, gdje je u pobjedi 3:0 upisao gol i asistenciju. Trener Mislav Karoglan je nakon utakmice rekao da je Benrahou imao problem s pristupom na treninzima, ali da je sve izglađeno, da je dobro reagirao i da računa na njega do kraja sezone.

Međutim, kako se dogodio raspad Hajduka na kraju sezone, tako se i on uklopio u tu priču. Od zadnjih osam utakmica Hajduka, on je igrao u tri, a najgori trenutak je bio kad je Hajduk remizirao kod Istre dok njega uopće nije bilo u sastavu. Prijavio je ozljedu, a potom objavio fotografiju s Hvara. Poljud ga je zbog toga izviždao na idućoj utakmici s Goricom, a Torcida još u Puli podignula transparent: "Pozdrav 'ozlijeđenima', vidimo se u Splitu." Bilo je jasno nakon toga da će vjerojatno napustiti Hajduk.

Dajaku je svoje minute odlično koristio, ali problemi s "ozljedama" su i njega koštali

Istu sudbinu kao Benrahou dijeli Dajaku. I on je prije utakmice u Puli prijavio ozljedu i s Marokancem se slikao na Hvaru. To je razbjesnilo navijače Hajduka koji su gledali mučenje Bijelih posljednjih nekoliko mjeseci, što je očito bilo dovoljno da se i njega stavi na transfer-listu.

Dajaku je u Hajduk stigao s prizmom vječnog talenta koji se nije uspio profilirati nakon što je prošao školu Bayerna i kasnije igrao u engleskom Sunderlandu. Prošlog ljeta je došao bez odštete, a Hajduk je pokazao da ozbiljno računa na njega time što mu je dao ugovor sve do ljeta 2027. godine.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.