Gay u Rimu bacio Boltu rukavicu pred SP: 9.77 za rekord mitinga na stotki!

OLIMPIJSKI stadion u Rimu, domaćin trećeg ovogodišnjeg mitinga atletske Zlatne lige, bio je poprište sjajnih rezultata na 100 metara, u obje konkurencije.

Amerikanac Tyson Gay i Jamajčanka Kerron Stewart istrčali su najbolje rezultate ove godine, ujedno i rekorde mitinga.

Svjetski prvak Gay 100 je metara pretrčao za 9.77 sekundi, čime je izjednačio američki rekord koji je i dosad bio u njegovom vlasništvu i učvrstio se na trećem mjestu na ljestvici svih vremena, ostavši osam stotinki do svjetskog rekorda.

Gay je tako poslao jasnu poruku olimpijskom pobjedniku i svjetskom rekorderu Usainu Boltu da na Svjetskom prvenstvu u Berlinu idući mjesec neće imati nimalo lagan zadatak. Bolt je, inače, do petka držao najbolji rezultat godine na 100 metara, ali Gay ga je nadmašio za devet stotinki.

Odličan je u Rimu bio i Jamajčanin Asafa Powell, koji je sa 9.88 sekundi osvojio drugo mjesto. Nekadašnjem svjetskom rekorderu to je bila 50. utrka u životu u kojoj je "stotku" trčao brže od deset sekundi, a ispred njega je u toj kategoriji samo Maurice Greene s 53 takve utrke.

Treći je u Rimu bio još jedan Jamajčanin Yohan Blake, koji je s 9.96 sekundi došao do osobnog rekorda, baš kao i Daniel Bailey s Antigve na četvrtom mjestu (9.97).

Kerron Stewart je ostala u utrci za milijunskim "jack potom", a rezultatom 10.75 je došla na peto mjesto svih vremena na 100 metara. Olimpijsku pobjednicu Shelly-Ann Fraser ostavila je iza sebe 16 stotinki (10.91), a trećeplasiranu Chandru Sturrup 24 stotinke (10.99).

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.