Gazzetta dala Vlašiću ocjenu rezerviranu za velemajstore: "Veličanstvena noć Hrvata"

Foto: Profimedia

NIKOLA VLAŠIĆ odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu otkako je u ljeto prošle godine došao u Torino. U 14. kolu Serie A vodio je momčad do pobjede 3:0 protiv Atalante u dvoboju momčadi koje se bore za Europu. Hrvatski ofenzivac Torina namjestio je oba gola Duvana Zapate, dok je treći postigao Antonio Sanabria iz penala. 

> KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ VLAŠIĆEVE ASISTENCIJE

Zašto je osmica Vlašiću ogromno priznanje?

Gazzetta dello Sport, talijanski sportski dnevnik svjetskog glasa, Vlašića je za briljantnu partiju ocijenila osmicom. Važno je napomenuti da je to u Italiji iznimno visoka i rijetka ocjena, rezervirana za velemajstore i partije koje se pamte. Talijani se, naime, ne razbacuju visokim ocjenama nogometašima kao što se to radi u većini europskih zemalja i medija.

"Atalanta je jako dobra s odličnim trenerom, ali nisu znali što ih je snašlo kada su se našli pod udarom Hrvata"

Zato talijanska osmica Vlašiću, pa još od ugledne Gazzette, ima posebnu težinu. U obrazloženju se navodi da ju je Vlašić zaslužio "predstavom totalnog nogometa i veličanstvenom partijom". No, dodaje Gazzetta, "to je zasluga i Torinovog trenera Ivana Jurića, koji je nadmudrio hvaljenog suparnika Gian Piera Gasperinija".

"Jurić je iznenadio Gasperinija, tjerao ga na zamjene i onda ga dotukao"

Talijani pišu: "Vlašić i Jurić vodili su Toro u najboljoj utakmici kluba ove sezone. Atalanta je jako dobra momčad s odličnim trenerom, ali nisu znali što ih je snašlo kada su se našli pod udarom Hrvata. Bila je to sjajna utakmica momčadi i trenera koji teže nadigravanju, ali Jurić je nadmudrio Gasperinija tako što se Sanabria vraćao iz špice kako bi pomagao Vlašiću iza usamljenog Zapate pred golom.

Pašalić zaokružio hrvatsku večer

Time je natjerao Atalantinog trenera na promjene na poluvremenu, ali završilo je s još dva gola u mreži gostiju, kod kojih je također najbolji bio Hrvat. Mario Pašalić ušao je u 58. minuti te do kraja zaslužio šesticu", zaključuje Gazzetta te i ovom ocjenom hvaljenom Pašaliću dokazuje koliko su Talijani škrti te koliko, tim više, vrijedi osmica Vlašiću.

Ofenzivac (26) nije igrao zadnje tri utakmice Hrvatske, za koju ima 53 nastupa i 7 golova. Vlašić je u Torino došao u ljeto 2022. na posudbu iz West Hama. Talijanski klub na ljeto ove godine otkupio ga je za 12.8 milijuna eura. Vlašić za Torino ima 51 nastup, 6 golova i 10 asistencija.