LIGE PETICE

Gazzetta: Gotovo je. Zlatan odlazi zbog otkaza Bobanu

Screenshot: Twitter

"IBRA je Milanu poručio: Bye bye", razvalila je La Gazzetta dello Sport preko današnje naslovnice uz dodatak: "Zlatanov adio Rossonerima. Odlučio je da neće produljiti ugovor."

Najčitaniji talijanski i jedan od najuglednijih svjetskih sportskih listova u tekstu pak piše da Milanov preporoditelj i povratnik odlazi samo tri mjeseca nakon drugog ukazanja jer je ogorčen time što je Milan otpustio "glavnog nogometnog časnika" Zvonimira Bobana.

Legendarni igrač Milana iz devedesetih od proljeća prošle godine je s Paolom Maldinijem bio glavni operativac kluba i najzaslužniji za siječanjski povratak 38-godišnjeg Ibrahimovića s kojim je od početka godine krenula renesansa Rossonera.

Boban je Ibrahimovića htio dovesti još početkom sezone, ali se izvršni predsjednik Ivan Gazidis tome protivio jer je vlasnik, američka korporacija Elliott, želio pomladiti momčad.

Međutim, kada je s pomlađenom momčadi Milan došao u borbu za opstanak, u pomoć je pozvan živahni starčić Ibra, koji je spasio sezonu i to tako da su Boban i Maldini momčad za sljedeću sezonu htjeli graditi oko veterana koji će u listopadu napuniti 39 godina.

Bobanovi planovi više nisu važni jer je prije tri tjedna dobio otkaz nakon što je u intervjuu za Gazzettu žestoko napao Gazidisa koji je njemu iza leđa dogovorio dolazak Ralfa Rangnicka, koji bi od sljedeće sezone postao menadžer engleskog stila i tako praktično izgurao Bobana.

"To je dokaz nepoštovanja i nema veze s Milanovim stilom", poručio je Boban i tako sam sebi potpisao otkaz.

To je razbjesnilo Ibru. On s Milanom ima ugovor do kraja sezone, koji se u slučaju proboja Rossonera među prve četiri momčadi automatski produljuje za još jednu sezonu.

U trenutku prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa, Milan je 12 kola prije kraja od mjesta koje vodi u Ligu prvaka udaljen 12 bodova i gotovo je nemoguće da se do kraja sezone ispune uvjeti za automatsko produljenje Ibrinog ugovora.

Ipak, bilo je gotovo sigurno da će on brzo s Bobanom dogovoriti ostanak za još jednu sezonu.

Sada je to propalo jer Milan tjeranjem Bobana ostaje i bez Zlatana.