Gazzetta otkrila sastav Italije: "Spalletti se svađao s predsjednikom uoči Hrvatske"

Foto: EPA

HRVATSKA i Italija u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu igraju ključnu utakmicu za prolaz skupine na Europskom prvenstvu. Nakon dva kola Španjolska ima šest bodova, Italija tri, a Hrvatska i Albanija po jedan bod. Hrvatska bi u ponedjeljak pobjedom protiv Italije bila gotovo sigurno druga. 

Italija si, pak, ne smije dozvoliti poraz. Situacija je u talijanskom taboru nakon 1:0 poraza od Španjolske prilično loša. Talijane je više od rezultata zaboljela sterilna igra protiv Španjolske, koja ih je u potpunosti izdominirala. Zbog toga je talijanski izbornik Luciano Spalletti pod velikim pritiskom.

Svađe kod Talijana

Talijanski mediji bave se slaganjem postave za Hrvatsku, a svoj primjerak objavila je i Gazzetta dello Sport, koja najavljuje dvije ili tri promjene u sastavu te ističe Spallettijev sukob s predsjednikom saveza Gabrieleom Gravinom.

"Spalletti se sukobio s predsjednikom Gravinom iz jednog razloga. Naime, na terenu nije viđeno ništa na čemu se danima radilo. Prekaljena Hrvatska ostavit će nam više prostora i vremena za igru. Na klupi bi trebao završiti Di Lorenzo, koji je sanjao Nicu Williamsa kako ga juri po španjolskim kvartovima. Umjesto njega igrat će Darmian."

"Vjerojatno na klupu seli i Jorginho, koji je daleko od forme iz 2021. godine. Umjesto njega mogli bi zaigrati Fagioli ili Cristante. Iz sastava bi mogao ispasti i Scamacca jer nije u najboljim odnosima sa Spallettijem zbog igračeve lijenosti, ali i PlayStationa, koji je igračima zabranjen. Umjesto njega trebao bi startati Retegui."

Kako do nokaut-faze?

Podsjetimo, Hrvatskoj bi prolazak (u slučaju pobjede nad Italijom) mogla poremetiti jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku. Između te dvije reprezentacije tada bi odlučivala gol-razlika, a Albanija je tu zasad bolja za dva gola.

No, čak i da Albanija završi ispred nje, s četiri boda kao druga, Hrvatska bi praktično osigurala osminu finala. U tom scenariju bi Talijani ispali iz skupine. U slučaju remija, Hrvatskoj igra još samo teorija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.