Gazzetta uvrstila dva Hrvata među 11 igrača koji su dosad najviše razočarali na Euru

Foto: EPA

DRUGI je i posljednji dan pauze na Europskom prvenstvu uoči osmine finala, a talijanska La Gazzetta dello Sport iskoristila je to da sastavi Flop 11, odnosno postavu sačinjenu od 11 igrača koji su, prema njihovom mišljenju, najviše razočarali tijekom grupne faze Eura. 

Ovo nije bio onaj Livaković iz Katara

U toj postavi svoje su mjesto pronašla i dva Hrvata - Dominik Livaković i Marcelo Brozović. Odabir Livakovića Gazzetta je pojasnila ovako: "Na Svjetskom prvenstvu u Kataru hrvatski je vratar bio ključan. U jedanaestercima protiv Japana u osmini finala obranio ih je tri, protiv Brazila u četvrtfinalu obranio je jedanaesterac Rodrygu, što je bila odlučujuća intervencija za ulazak u polufinale. Ovdje je probušen šest puta. Nije on bio jedini krivac, ostali su Hrvati razočarali, ali ovo nije bio onaj Livaković iz Katara."

Brozović je u Saudijskoj Arabiji izgubio svoju važnu kvalitetu

Komentar o Brozoviću započinju s "vidi pod Milinković-Savić". Srpski veznjak također je našao svoje mjesto u prvih 11, a za njega su napisali sljedeće: "Ako se prepustite mamcu novca, ako mislite da je novac vrijedan rizika pada forme i konkurentnosti, onda vam se to naplati na velikim natjecanjima."

O samom Brozoviću Talijani pišu: "Saudijska Arabija oduzela je Brozoviću smisao za pozicioniranje, što je bila vrlo izražena kvaliteta bivšeg igrača Intera. Dapače, on je inače bio taj koji je režirao igru. Protiv Italije, i ne samo protiv Italije, vidjeli smo Brozovića u problemima, nesposobnog igrati u skladu sa svojim starim nogometom."

Postava koju je Gazzetta sastavila izgleda ovako:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.