TRANSFERI

Tko će posuditi otpisanog Vlašića? Njegov menadžer jednu je opciju već prekrižio

Foto: Profimedia

IZA Nikole Vlašića je najteža sezona u karijeri. Otkako je ljetos moskovski CSKA zamijenio londonskim West Hamom u transferu teškom 30 milijuna eura, u ligaškim utakmicama odigrao je mizerne 552 minute. To je manje nego u ijednoj sezoni njegove seniorske karijere koja traje već od 2014. kada je kao 16-godišnjak debitirao za Hajduk. 

Izvjesno je da će Vlašić ovog ljeta napustiti West Ham u kojem je otpisan kako bi se u drugom klubu izborio za poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo krajem godine u Kataru. U West Hamu su spremni pustiti Vlašića i jednogodišnja posudba je najizglednija opcija.

Povratak u Hajduk se ne čini izglednim

Prije dva dana se pojavila informacija da Vlašića želi njegov bivši klub Hajduk. Vlašić je s Poljuda otišao u Everton 2017. godine u rekordnom transferu za 10.8 milijuna eura, a sada bi se mogao vratiti. Problem je njegova plaća, u West Hamu zarađuje oko četiri milijuna eura. 

U slučaju da ga West Ham pošalje na posudbu, u londonskom klubu bi se sigurno htjeli osloboditi značajnog dijela njegovih primanja, što si Hajduk teško može prisušiti. Ipak, Hajduk nije jedini koji se spominje. U igri je Torino kojeg trenira hrvatski stručnjak Ivan Jurić, a jučer je ponovno spomenut i CSKA iz Moskve, klub iz kojeg je Vlašić i došao u London.

Rusija nije opcija

Priču o povratku u Rusiju vrlo je brzo demantirao Vlašićev menadžer Tonći Martić koji je dao kratku izjavu za ruske medije koje je ova tema jako zaintrigirala, do mjere da su se o mogućnosti Vlašićevog povratka raspitivali i u Hrvatskoj.

"Razmišlja li Vlašić o tome da se vrati u Rusiju kao posuđen igrač? Ne, ne zanima ga takav transfer. CSKA u ovom trenutku u karijeri nije opcija za Nikolu", poručio je Martić u kratko razgovoru za Sport24.