Gdje su Nikola Kalinić i Fahd Moufi? Propustili su zadnje četiri utakmice

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

HAJDUK u subotu gostuje u Velikoj Gorici u sklopu 26. kola SuperSport HNL-a te mora nastaviti osvajati bodove kako bi se održao u utrci za naslov prvaka. Zdravstveni bilten kluba je grozan jer se na popisu ozlijeđenih igrača u ovom trenutku nalaze Ivan Perišić, Dario Melnjak, Filip Uremović, Zvonimir Šarlija, Mihael Žaper, Nikola Kalinić, Fahd Moufi i Ferro.

Osim toga, s ozljedom se stalno muči Marko Livaja koji igra unatoč tome što nije u potpunosti zaliječen, a manje probleme je prije utakmice s Istrom imao i Josip Brekalo, koji je na kraju ipak nastupio. Ipak, čini se da su Hajduku napokon došle malo bolje vijesti. Od prije je poznato da bi Šarlija trebao biti potpuno spreman za dvoboj s Goricom, Ferro je počeo trenirati, Perišić se pojavio na klupi protiv Istre i uskoro ga možemo očekivati na terenu, što je najveće moguće pojačanje za Bijele.

Kalinić i Moufi bi se mogli vratiti protiv Gorice

Trener Mislav Karoglan bi protiv Gorice na raspolaganju trebao imati Kalinića i desnog beka Moufija. Plan je da obojica odrade momčadski trening u četvrtak pa će se napraviti procjena mogu li nastupiti u Velikoj Gorici. Na Poljudu su optimistični oko toga pa se može očekivati da će biti na klupi za pričuve i pomoći momčadi ulaskom u igru.

Podsjetimo, Kalinić se ove zime vratio u Hajduk nakon što se praktički umirovio prošlog ljeta jer Ivan Leko nije računao na njega. Nakon povratka odigrao je tri utakmice, zabio sjajan gol za vodstvo protiv Slavena, a nakon toga je ozlijedio stražnju ložu. Očekivalo se da bi se prije mogao vratiti na teren, ali na Poljudu nisu htjeli žuriti, pa je propustio posljednje četiri utakmice.

Moufi je pak ove sezone odigrao 25 utakmica za Hajduk, većinom kao prvotimac iako ga je Niko Sigur pred kraj polusezone izgurao s pozicije. Na početku godine je krpao poziciju lijevog beka, a prije tri tjedna je zaradio ozljedu lista, zbog čega je, kao i Kalinić, propustio četiri utakmice. S obzirom na to da Sigur sada igra na poziciji šestice, za očekivati je da zauzme mjesto na desnom beku u prvoj postavi umjesto Dine Mikanovića.