NBA DOIGRAVANJE

Giannis i Bucksi drugom najuvjerljivijom pobjedom ikad prošli u drugi krug

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILWAUKEE Bucksi razbili su Detroit Pistonse i u četvrtoj utakmici te riješili posao u prvoj rundi s čistih 4:0. Štoviše, bila je to druga najuvjerljivija "metla" u povijesti.

Četvrtu utakmicu u Detoroitu Bucksi su dobili 127:104, što znači da su u četiri susreta bili ukupno bolji za 95 koševa, odnosno 23,75 u prosjeku.

Najuvjerljiviju ukupnu pobjedu u četiri utakmice u povijesti imao je Orlando Magic, koji je 2010. izbacio Atlanta Hawkse ukupno 101 razlike. LA Lakersi su 1986. u prvom krugu bili u prosjeku još uvjerljiviji protiv San Antonija, kojeg su kombinirano također ostavili 95 poena, ali tada se prva runda igrala na tri utakmice, pa su u pobjedu 3:0 ostvarili prosječnom razlikom od 31,7 koševa.

Bucksi su dobili prvu seriju play-offa još od 2001., kad su igrali u konferencijskom finalu, a u idućem krugu igrat će protiv Boston Celticsa, koji su večer prije također pomeli Indianu. Ipak, serija neće početi do nedjelje, jer najuvjerljiviji pobjednici moraju sačekati završetak ostalih serija, a neke se mogu otegnuti i na sedam utakmica.

Iste te 2001. posljednji je put igrač Milwaukeeja, a tada je to bio Ray Allen, zabio više od 40 koševa. Noćas je Giannis Antetokounmpo ukrcao 41.

Blake Griffin, koji je zbog ozljede propustio prve dvije utakmice serije, ubacio je 22 koša za Pistonse, ali nije se mogao pomiriti s ispadanjem i sudačkim kriterijem u četvrtoj utakmici, pa su ga kamere uhvatile kako u jednom trenutku zajedno s gledateljima skandira protiv sudaca "ref, you suck".

Imao je i razloga, Bucksi su izveli 41 slobodno bacanje, u usporedbi sa samo 12 Pistonsa...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.