DINAMO U EUROPI

Gledali smo igru mačke i miša. Reakcija publike govori sve o Dinamu u drugom dijelu

Foto: Matija Habljak, Igor Kralj/Pixsell

DINAMO je na Maksimiru s 4:2 pobijedio Ludogorec u utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Nakon što je Dinamo u prvoj utakmici pobijedio 2:1, u drugoj je potvrdio prolazak i izborio play-off Lige prvaka u kojem će igrati protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta. Utakmicu za Index komentira hrvatski trener Dean Klafurić.

Bila je to jako neobična utakmica. Samo prvih 15 minuta možemo analizirati kao ozbiljnu utakmicu. Dinamo je u njima riješio pitanje prolaska, zapravo, riješio ga je crveni karton koji je Ludogorec opravdano dobio. Dinamo je dobro ušao u utakmicu, napao je Bugare visokim presingom i dominirao. Kod igrača Ludogorca je bio prisutan respekt prema Dinamu, čak se vidjela i doza straha prilikom predaje lopte.

Prvi gol Dinama pao je poslije sjajne akcije. Ristovski je ubacio tako što je odabrao mekani centaršut prema Drmiću, a napadač Dinama je mirno zabio za vodstvo. Nakon toga smo u Maksimiru gledali igru mačke i miša koja je dovela do toga da je Dinamo ubrzo poveo 3:0. I onda je doživio manji šok kad je Ludogorec na kraju prvog dijela sretno došao do gola za 3:1 i vratio se u utakmicu.

Publika je sama pokazala kako je Dinamo igrao u drugom dijelu

Na poluvremenu je Čačić povukao tri zamjene, svaka od njih je bila logičan potez jer je Dinamo imao veliko vodstvo, a uskoro ga čekaju utakmice s Hajdukom u HNL-u te Bodom u play-offu Lige prvaka pa je htio odmoriti neke od igrača. Ipak, te promjene su donijele i određenu dozu opuštanja kad je Dinamo krenuo čuvati rezultat.

Ludogorec je dobio krila. Dok je Dinamo čekao da utakmica što prije završi, Ludogorec je navirao, a reakcija publike govori sve o igri Dinama u drugom dijelu. Naravno, bitna je svrsishodnost takve igre, Dinamo je prošao dalje i to je na kraju najbitnije. Ipak, usprkos tome što je pokazao da je bolja momčad i zasluženo prošao dalje, dojam je da se mogao i manje mučiti za to.

Suđenje je bilo loše i to treba reći

I za kraj bih istaknuo jednu stvar o kojoj najmanje volim govoriti, ali je ovog puta nužno, a to je suđenje. Ne znam što bi Dino Perić trebao napraviti s rukom kod penala koji je "skrivio". Nogometno gledajući, meni, kao treneru i nekome tko je cijeli život u nogometu, nije jasno kako je to penal, kamo da Perić stavi ruku? Jedino da si ju odsiječe.

Njegova kretnja je prirodna i normalna, nije mogao ništa učiniti da izbjegne loptu. Posebno je problematična bila reakcija, odnosno niz reakcija klupe Ludogorca u drugom poluvremenu. Rekao bih da su dobili i premalo kartona za svoje ponašanje.