Gledali smo zbunjene i preplašene Dance. Moji Nijemci su uživali u igri Hrvatske

HRVATSKA rukometna reprezentacija remizirala je s Danskom 32:32 u ključnoj utakmici u borbi za četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Momčad Hrvoja Horvata odigrala je odličnu utakmicu protiv aktualnih svjetskih prvaka, ali ostala je malo kratka za pobjedu.

Hrvatska je remijem ostala u igri za četvrtfinale, no ono će biti teško dostižno. Komentar utakmice za Index dao je legendarni zlatni lijevi vanjski Blaženko Lacković.

Moji Nijemci su uživali gledati kako igra Hrvatska 

Nevjerojatna utakmica. Gledao sam je u Španjolskoj gdje sam s Hamburgom na pripremama. Ovi moji Nijemci su bili oduševljeni. Rekli su da bi bilo sjajno da utakmica potraje još 15, 20 minuta koliko su uživali gledajući je. Vidjeli smo sve što najbolji rukomet može ponuditi. Brzina, atraktivnost, sjajna obrana...

Mi smo odigrali daleko najbolju utakmicu u zadnjih nekoliko godina. Počeli smo obrambeno fantastično, agresivno, nismo im dali da se razmašu, zatvorili smo Hansena, Landin nije mogao ništa obraniti, jedino nam je Simon Pytlick stvarao nered u obrani.

Naravno da mi je drago da smo odigrali ovakvu utakmicu protiv prvog favorita za zlato, ali kao što nisam želio biti previše kritičan nakon Egipta, ne želim ni sad biti previše euforičan. Treba biti velik u pobjedi i dostojanstven u porazu. Šanse za prolaz su nam minimalne, ali veseli da smo pokazali da možemo i da nismo zaboravili igrati rukomet.

Uživao sam gledati zbunjene i preplašene Dance 

Posebno me veselilo gledati Dance koji su bili u strahu i panici. Totalno smo ih zbunili. Nakon našeg teškog poraza od Egipta i lošeg otvaranja s Marokom, vjerojatno su nas podcijenili, nisu vjerovali da im možemo nauditi. Nisu očekivali ovakvu Hrvatsku i nisu se znali vratiti u utakmicu.

Napadački smo odigrali možda najbolju utakmicu posljednjih godina. Cindrić i Karačić su se fantastično nadopunjavali i baš se vidi da su godinama skupa igrali u Vardaru. Razigrali su Martinovića i poslije puno vremena sam vidio da nam igraju i krila i da imamo smislena križanja. Glavaš je odigrao briljantno, ali jedan igrač me posebno oduševio. Marin Šipić je rasturio.

Šipić je ubio Dance, nisu mu mogli ništa 

Nisu mu mogli ništa, razvlačio im je obranu i otvarao je prostor ostalim igračima da zabijaju. Bili smo brzi u napadu, tajming je bio odličan, u prvom koraku smo radili prednost i ovo je bila Hrvatska koju sam želio gledati od početka. Držali smo ih u šaci i šteta da nismo pobijedili jer smo zaslužili.

Sad tek treba žaliti za utakmicom protiv Egipta. Ništa, ako se i ne plasiramo u četvrtfinale, pokušajmo bar napraviti sve da izborimo kvalifikacije za Igre u Parizu jer tu još imamo šansu. A ova utakmica neka bude putokaz kako dalje treba igrati Hrvatska. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.