Goal: Kovačić nije za prvih 11 Cityja. Za njega je ovaj transfer dobitak na lutriji

Foto: Profimedia

MATEO KOVAČIĆ (28) je novi igrač Manchester Cityja, objavio je Fabrizio Romano, najpoznatiji i najpouzdaniji svjetski stručnjak za transfere. Kako navodi Romano, Kovačić je odavno dogovorio plaću sa Cityjem i tu nije bilo prepreka, a sada je postignut i dogovor između klubova. Prvak Engleske će za hrvatskog veznjaka uplatiti 35 milijuna eura Chelseaju. 30 milijuna eura bit će fiksna odšteta, a pet milijuna eura kroz bonuse. 

Goal.com je napisao detaljnu analizu tog posla i podijelio priču u tri kategorije. Prva se tiče Chelseaja, druga Manchester Cityja, a treća samog Matea Kovačića. Goal smatra kako Kovačić nije dovoljno kvalitetan za prvu postavu momčadi Pepa Guardiole te da je za hrvatskog reprezentativca ovaj transfer kao dobitak na lutriji.

"Lukav potpis Manchester Cityja"

"Dogovor koji jednostavno ima smisla. Kovačić je miljenik navijača zahvaljujući nedvojbeno impresivnim radnim navikama i nekim nezaboravnim trenucima tijekom posljednjih godina, od kojih je najpoznatiji onaj gol protiv Liverpoola u siječnju 2022. godine."

"Međutim, čak bi i najvatreniji fan priznao da Kovačić nikada nije pružio performanse svjetske klase u kontinuitetu - što je, priznajmo, priča njegove karijere. Na kraju dana, on ima 29 godina i još godinu dana ugovora u Chelseaju i iako ovdje ne govorimo o ogromnom novcu, njegov će dolazak donekle pomoći Chelseaju da ublaži svoje brige oko financijskog fair-playa."

"Za Manchester City je ovo lukav potpis. Kovačić svakako nije dovoljno dobar da zauzme poziciju prvotimca u momčadi Pepa Guardiole koja je puna zvijezda - njegova su dodavanja ponekad iznenađujuće loša, a nekad nudi malo prema naprijed.

"Trebao bi se pokazati dobrim rotacijskim igračem. Hrvat sigurno ima pravi spoj tehnike i upornosti da odradi posao na sredini terena za prvaka Engleske i nedvojbeno će uživati igrati u puno jačoj momčadi od one koje napušta."

"Za Kovačića je ovo kao dobitak na lutriji"

"Ovo mora izgledati kao dobitak na lutriji za igrača koji nije uspio opravdati hype koji je stvorio nakon što je kao tinejdžer debitirao za Dinamo Zagreb. Tada smo mislili da gledamo novog Zvonimira Bobana. Međutim, Kovačić nije ni blizu Bobanove razine.

"U Interu nitko nije mogao pronaći njegovu najbolju poziciju, a slična priča je bila i u Real Madridu. Spomenuli smo već da je uživao u nekim dobrim trenucima u Chelseaju. Božić je Kovačiću doista uranio. Možda neće igrati svaku utakmicu, ali će igrati više od Kalvina Phillipsa i gotovo će sigurno osvojiti još poneki trofej."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.