NCAA

Godinu nakon povijesne blamaže osvojili su NCAA naslov u produžetku

Foto: Getty Images / Guliver Image

STARA izreka kaže, a meteorologija potvrđuje, da nakon kiše dolazi sunce. U sportskom smislu ona se savršeno može prenijeti na košarkaše Sveučilišta Virginia, koji su nakon povijesnog potopa prije samo godinu dana ovaj put otišli do samoga kraja.

U finalu NCAA lige Virginia je nakon produžetka pobijedila Texas Tech 85:77 te prvi put u povijesti postala američki sveučilišni prvak u košarci.

Prošle godine Virginia je bila postala prvo sveučilište u 136-godišnjoj povijesti koje je kao prvi nositelj ispalo odmah na startu NCAA turnira, i to od košarkaškog patuljka u obliku sveučilišta UMBC.

Ove godine su se iskupili, predvođeni De'Andreom Hunterom koji je zabio 27 koševa, a nijedan važniji od trice za produžetak. Prikladno, asistirao mu je Ty Jerome jer njih su dvojica bili lanjski tragičari. Zajedno s Kyleom Guyem, koji je nakon lanjskog poraza doživio slom na parketu i nekontrolirano plakao na centru, postigli su ukupno 67 od 85 koševa Cavaliersa, "prezimenjaka" NBA momčadi iz Clevelanda.

Virginia je postala tek treća momčad u 34 godine od proširenja NCAA turnira na 64 momčadi koja je osvojila titulu nakon što je godinu ranije ispala u prvom krugu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.