regija

Golman BiH isključen jer je po terenu lovio Icardija. Jedva su ga smirili

Foto: Profimedia

DERBI sedmog kola turske Superlige u kojem je Galatasaray na svom terenu pobijedio Konyaspor 2:1 obilježio je žestoki fajt igrača pred kraj utakmice. Ibrahimu Šehiću, golmanu gostiju i reprezentacije BiH, prilikom hvatanja lopte iz kornera zasmetao je suparnički veznjak Lucas Torreira.

Šehić se u skoku sudario s njim te trkom krenuo prema njemu kako bi se obračunao s protivničkim igračem smatrajući da ga je namjerno udario. Putem mu se ispriječio Mauro Icardi. Novi napadač Galatasaraya gurnuo je Šehića, koji je na to bijes usmjerio prema novoj meti. Nasrnuo je na Icardija, gurao ga s obje ruke, a Argentinac mu je uzvratio istom mjerom.

Bosanac se htio i radikalnije obračunati s rivalom te je krenuo u trku za njim. Pri tome ga je jedva zadržavalo nekoliko suigrača i suparnika pa se to pretvorilo u veliku gužvu i naguravanje. Nakon što se situacija smirila sudac je Icardiju i Musleri, golmanu Galatasaraya dao žuti karton, kao i Šehiću. Međutim, BiH vrataru to je bila druga javna opomena na utakmici pa je isključen. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE GOLMAN BIH NAVALIO NA ICARDIJA