Golman Brazila otkrio: Ancelotti nam vrlo vjerojatno postaje izbornik

Foto: Profimedia

EDERSON, golman Manchester Cityja i reprezentacije Brazila, na konferenciji za medije prije prijateljske utakmice protiv Maroka je izjavio: "Pričao sam s Casemirom, Viniciusom i Militaom. Vrlo je velika vjerojatnost da će Carlo Ancelotti postati novi izbornik Brazila."

Brazilci su angažirali Ronalda i Kaku da nagovore Ancelottija

Naravno, ovo otkriće odmah je završilo na naslovnicama sportskih medija širom svijeta jer to da globalno najatraktivniju reprezentaciju preuzima jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti, koji k tome trenutno vodi Real, inače bi bilo senzacija.

U ovom slučaju baš i ne jer od početka ove godine svi vodeći brazilski mediji pišu da njihov nogometni savez radi sve kako bi doveo Carla Ancelottija za nasljednika Titea, koji je otišao nakon što ga je Hrvatska eliminirala u četvrtfinalu SP-a u prosincu prošle godine. Privremeno ga mijenja Ramon Menezes, izbornik mlade reprezentacije, ali zna se da je to samo do ljeta.

Tada Brazilci žele Ancelottija i uzet će nekog drugog samo ako njega ne uspiju dovesti. Za to su osim raskošne plaće angažirali i ljudske resurse u vidu Kake i Ronalda Nazaria. Prvi bi mu bio glavni suradnik u stožeru, a drugi ga nagovara da dođe u Brazil. 

Ancelotti je govorio da će iz Reala samo ako ga potjeraju. To je sada sve izglednije

Činjenica je da je Ancelotti prije mjesec i pol na pitanje preuzima li Brazil odgovorio: "Iz Reala ću otići samo ako me potjeraju", ali i to da je nakon toga izgubio španjolski naslov od Barcelone, dok je na korak do ispadanja od nje i u Kupu kralja. To se dogodilo nakon što je od početka godine protiv Barcelone izgubio i španjolski Superkup.

Sve to bitno povećava vjerojatnost da se dogodi ono što je naveo kao jedinu opciju koja znači njegov odlazak iz Reala. Dodajmo tome da je prije dva tjedna u Brazilu bio Ancelottijev agent Frank Trimboli, kao i da talijanski trener ima sjajan odnos s brazilskim nogometašima Reala.