OVO JE NAPRAVIO I DINAMU NA MAKSIMIRU Golgeter slabog srca zabio četiri gola u 28 minuta

Foto: Getty Images/Guliver Image

SJEĆATE li se Bafetimbija Gomisa? Ime mu je teško zaboraviti, skoro kao i činjenicu da je francuski golgeter na Maksimiru postavio rekord Lige prvaka zabivši najbrži hat-trick do tada. No na toj je utakmici u prosincu 2011. zabio ukupno četiri gola od 45. do 70. minute, a ove subote ponovio je taj podvig drugi put u karijeri.

Galatasaray je u 24. kolu 7:0 u gostima pobijedio Karabukspor, najslabiju momčad turske lige.

Gomis je zabio za vodstvo Galatasaraya već u 5. minuti. U 16. je Yilmaz nespretno reagirao i ispred Gomisa glavom zakucao loptu u vlastitu mrežu za 0:2, a dvije minute kasnije Gomis je sjajno primio loptu na 10 metara, poslao braniče na jednu stranu, golmana na drugu, a loptu u gol za 0:3. U 26. minuti već je imao hat-trick, Feghouli mu je drugom asistencijom na utakmici servirao loptu na 5 metara za 0:4, a onda mu i treći put namjestio gol u 33. minuti za 0:5.
 

 
Oko 28 minuta mu je trebalo da postigne četiri pogotka, tri minute više nego za četiri gola na Maksimiru prije šest godina. Yilmaz je autogolom vjerojatno spriječio rušenje tog rekorda.
 
Dinamu je Gomis tada zabio u dva poluvremena - u 45., 48., 52. i 70. minuti u konačnoj pobjedi Lyona 7:1. Nakon jednog pogotka Domagoj Vida mu je namignuo dok su se otimali za loptu u Dinamovom golu, što je pokrenulo lavinu spekulacija o tome je li utakmica bila namještena.

Golgeter koji usred utakmica pada u nesvijest

Prije samo dva tjedna Gomis se peti put u karijeri srušio na terenu, dogodilo se to usred utakmice turskog prvenstva, a nakon što mu je pozlilo, legao je na travnjak da bi ubrzo ustao i odigrao cijelu utakmicu. Od ranije je poznato kako ima problema sa srcem. Prošlog ožujka srušio se i na utakmici Swanseaja i Tottenhama.


32-godišnji Gomis je u Istanbul stigao prošlog ljeta iz Swanseaja za dva i pol milijuna eura. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama St-Etiennea početkom stoljeća, a 2009. nakon sedam godina odlazi u velikog rivala Lyon za 13 milijuna eura. Pet godina kasnije odlazi u Englesku, pa na posudbu u Marseille.

U svojoj klupskoj karijeri u 554 utakmice postigao je 215 golova, a dodao je i tri u dresu Francuske za koju je igrao 12 puta.

Galatasaray je ovom pobjedom skočio na prvo mjesto s 50 bodova, koliko ima i Bašakšehir, a Bešiktaš s utakmicom manje ima 44 boda, kao i Fenerbahče.
 

 

Rezultati by SofaScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.