HRVATSKA REPREZENTACIJA

Gračan: Odlazak na Euro je uspjeh, a mi od toga radimo neuspjeh

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija do 21 godine uspjela je nakon 15 godina ostvariti plasman na Europsko prvenstvo, a mnogi su se nadali i prolasku skupine te plasmanu na Olimpijske igre.

Ipak, nadanja su brzo prekinuta. Prvo je stigao težak poraz od Rumunjske rezultatom 4:1, a onda i jučerašnji s 1:0 protiv Francuza, koji su pokazali da je Hrvatska daleko od razine koja je potrebna za odlazak na Olimpijske igre. 

"Čestitao bih našim igračima na izvedbi, odigrali su kvalitetnu utakmicu. Nismo imali sportske sreće u pojedinim trenucima da zabijemo. Dečki su se digli nakon prvog poraza, a pokazalo se i da Rumunjska nije baš tako slaba s obzirom na rezultat protiv Engleske", rekao je izbornik Nenad Gračan nakon utakmice pa dodao: 

"Treba spomenuti naš mentalitet. Od našeg uspjeha, odlaska na Europsko prvenstvo, radimo neuspjeh. A to nije potrebno, posebno zbog dečkiju. To je škola za sve nas i iskustvo. U konačnici ih pripremamo za A reprezentaciju, a pokazali su da imaju kvalitetu."

Nešto drugačiji pogled na utakmicu dali su igrači. 

"Što je tu je, u odnosu na ovu utakmicu pokazali smo kompaktnost i ono što je izbornik tražio od nas, idemo dalje. Primili smo gol iz jedine pogreške, držali smo se plana s dupliranjem bokova, ali suvišno je pričati o tome kakva je Francuska momčad. Ostaje žal jer nismo  iskoristili naše šanse, no ispunili smo sve što je trener tražio od nas. Nastavljamo se spremati za Engleze i nadam se da ćemo upisati pozitivan rezultat konačno", naglašava Nikola Katić nakon utakmice, a poraz je komentirao i Jakoliš: 

"Stoperi Francuske idu visoko, znali smo da će biti prostora. No koliko god sam snage imao, nisam uspio zabiti onu šansu. Gledali smo dvaput utakmicu s Rumunjima i rekli smo sebi da ne možemo tako gubiti. Danas su nas milimetri dijelili od gola. S Brekalom smo dobili puno kad je ušao, kao i s Kulenovićem, vidjeli ste kako je otresao Francuza, kao da je ništa. Idemo sada zabiti Englezima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.