Grci pomogli Biliću: Izraelski mediji okomili se na Benayouna, legende na Fernandeza

IZBORNIK Izraela Luis Fernandez okomio se na novinare koji su kritizirali igre Yossija Benayouna nakon poraza njihove reprezentacije od Grčke 1:0 na domaćem terenu.

> Veliki udarac za Grčku: Ninis šest mjeseci izvan travnjaka, propušta ogled s Hrvatskom

Izraelci su si porazom dodatno otežali borbu za plasman na Euro 2012 uoči gostovanja u Zagrebu u utorak. Grčka je pobjedom ostala na prvom mjestu skupine F sa 17 bodova, jednim više od Hrvatske dok Fernandezova momčad ima 13 bodova i utakmicu više.

Nakon posljednje utakmice izraelski su mediji kritizirali igre svoje najveće zvijezde, a izbornik je stao u njegovu obranu.

"Yossi je odličan igrač, ali tek se oporavio od ozljede. Igrao je protiv Latvije i zabio važan pogodak. On je igrač bez kojega ne želite ostati", rekao je Fernandez.

Benayoun: Svi smo podbacili, pa i ja

Kritikama na svoj račun nije bio zadovoljan ni Benayoun.

"Dokle god dobivam poziv u reprezentaciju dolazit ću i davati sve od sebe. Najviše smo sebe razočarali, svi smo podbacili, pa i ja", rekao je novi Arsenalov veznjak i nastavio:

"Srž izraelskog nogometa postale su zločeste kritike, prljavština, curenje informacija iz svlačionice preko igrača i činjenica da ne postoji nogometna kultura. Odbijam biti dio toga jer volim ovu igru i reprezentaciju. Nadam se da ćemo u budućnosti imati više uspjeha. Čak ako se to i ne dogodi, obećajem vam da ćemo dati sve od sebe".


Fernandez: Ne znam hoću li ostati

Bivše velike zvijezde izraelske reprezentacije Eyal Berkovic i Haim Revivo bili su među glasnijim kritičarima aktualnog izbornika, a Francuz je našao vremena da im odgovori.

"Oni koji me kritiziraju trebaju znati da sam trener već trideset i nešto godina. Eyal Berkovic želi biti izbornik, a kada je vodio Maccabi Netanyu s budžetom od 20 milijuna eura nestao je nakon dva mjeseca. Ne zna ni razliku između Fife i Uefe, a htio bi biti izbornik. Haim Revivo je također dobar primjerak, njegov rezime je pune dvije utakmice na klupi kao trener", odbrusio je Fernandez svojim glavnim kritičarima.

Kiks protiv Grčke poljuljao je Fernandezovu poziciju, a na pitanje novinara smatra li da i dalje treba ostati izbornik, odgovorio im je:

"Bolje da šutim. Nisam ja taj koji treba odlučiti zaslužujem li nastaviti ili ne. Ne znam hoće li mi ponuditi produljenje suradnje, ali ako se to dogodi, nisam siguran hoću li prihvatiti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.