Grčki mediji pred finale KL-a: Stadion je tvrđava. Nikada nismo vidjeli takve mjere

Foto: EPA

ATENA je danas domaćin finala Konferencijske lige. Utakmicu za naslov igraju Olympiakos i Fiorentina, a grčke vlasti situaciju shvaćaju vrlo ozbiljno pa su rasporedile više od 5000 policajaca i vatrogasaca i obustavile promet u područjima oko atenskog stadiona Agia Sophia na kojem se igra utakmica.

Uprava za civilno zrakoplovstvo izdala je uputu o zabrani letova helikoptera i dronova iznad određenih područja Atene, dok su građani koji žive u blizini stadiona dobili posebne iskaznice kako bi se mogli kretati okolnim ulicama. Kako bi se izbjegao bilo kakav sukob između navijača grčkog i talijanskog kluba, ali i mogućih sukoba navijača Olympiakosa s navijačima atenskih klubova, mjere osiguranja su podignute na razinu olimpijskih igara.

Policija je već obavila sigurnosne provjere na terenu, zabarikadirala je stadion, obustavila cestovni promet i postavila punktove u okolnim mjestima. "Stadion je tvrđava. Nikada nismo vidjeli takve mjere", prenose grčki mediji.

Policijske mjere bit će na snazi do 6 ujutro

Izdane su ulaznice u tri boje, uključujući crvenu i plavu za navijače dviju momčadi. Okupljat će se na različitim sastajalištima, a uz pratnju policijskih službenika bit će prebačeni autobusima i vlakovima rezerviranima za navijače.

Odlazak navijača sa stadiona također će biti organiziran s različitih izlaza. Navijači Fiorentine će putovati autobusom, dok će navijači Olympiakosa krenuti vlakom. Policijske mjere neće prestati nakon završetka utakmice, već će biti na snazi do 6 ujutro. Grčka se tjednima pripremala za utakmicu visokog rizika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.