Guardian: Kovačić nakon pet godina odlazi iz Chelseaja

Foto: Profimedia

GUARDIAN doznaje da bi Mateo Kovačić (28) mogao otići iz Chelseaja na kraju sezone. Chelsea je u zimskom prijelaznom roku potrošio 330 milijuna eura, a ove sezone londonski klub na nove je igrače dao 612 milijuna eura. U Chelsea je stiglo 16 novih igrača, što znači da će Bluesi u ljetnom prijelaznom roku prodati neke igrače. Među njima je, tvrde Englezi, i hrvatski reprezentativac Kovačić.

"Chelsea će saslušati ponude"

"Chelsea, koji je za ljeto dogovorio Christophera Nkunkua iz RB Leipziga, također će saslušati ponude za Christiana Pulišića, Kalidoua Koulibalyja, Matea Kovačića i Pierre-Emericka Aubameyanga. Ostaje za vidjeti hoće li Inter posuditi Romelua Lukakua na još jednu sezonu", stoji u tekstu.

Široka transfer-lista

Uz Kovačića na transfer-listi mogli bi se naći i Hakim Ziyech, Callum Hudson-Odoi, Ben Chilwell i Conor Gallagher. Chelsea je ove zime pustio i veznjaka Jorginha, koji je posljednjih sezona bio važan prvotimac. Kovačić je u Chelseaju od 2018., kada je stigao na posudbu iz Real Madrida. Chelsea ga je otkupio 2019., a on je s klubom osvojio Ligu prvaka, Europa ligu, europski Superkup, FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.