Guardiola iz svog džepa isplatio 600.000 eura bonusa zaposlenicima Cityja

Foto: EPA

TRENER Manchester Cityja Pep Guardiola (53) napravio je veliku gestu u znak zahvalnosti zaposlenicima kluba za vrhunske rezultate prošle sezone, kada su osvojili Premier ligu četvrti put zaredom. Iz svog džepa je svakom članu pomoćnog osoblja isplatio bonus od 10.000 funti (11.896 eura), javlja BBC.

Poklon su primili svi djelatnici Cityja koji rade u zgradi prve momčadi City Football Academy u sklopu Etihad kampusa, a to uključuje recepcionere, zaštitare, fizioterapeute, konobare i ostale djelatnike. Ukupan iznos bonusa koji je Guardiola isplatio je oko 600.000 eura.

Guardiola često ističe doprinos drugih

Trener Cityja često koristi svoje konferencije za novinare prije utakmice kako bi istaknuo širi doprinos u stvaranju momčadi koja dosljedno ispunjava visoke standarde kojima klub teži svake sezone. Prošle sezone City je postao prva momčad u engleskom nogometu koja je osvojila naslov prvaka u četiri uzastopne sezone. Također su stigli do četvrtfinala Lige prvaka sedmu sezonu zaredom.

Treniranjem se bavi 16 godina, a samo u tri nije osvojio naslov. S Manchester Cityjem je osvojio sve, baš kao i ranije s Barcelonom, dok s Bayernom nije uspio uzeti Ligu prvaka. Guardiola je neosporno jedan od najvećih ikada, a sada vodi City u devetoj sezoni zaredom. U engleskom klubu ostao je značajno dulje nego u Barceloni (četiri godine) i Bayernu (tri godine). Brojni mediji prognozirali su kako bi mogao otići 2025. kada mu istekne ugovor, a čak se spominjalo da bi tada mogao preuzeti englesku reprezentaciju.

"Ako voliš to što radiš, zašto bi prestao?"

Međutim, sam Guardiola sada je ponovno natuknuo kako bi mogao dodatno produžiti svoj mandat u Cityju, što sigurno nije vijest koja će razveseliti suparničke navijače u Engleskoj, koji su već polako navikli da mu gledaju u leđa. Tijekom priprema u SAD-u Guardiola je izjavio: "Ako voliš to što radiš, zašto bi prestao? Sviđa mi se - jednako sada kao i kad su me zaposlili. Dakle, idemo dalje."

City je uspješno otvorio i ovu sezonu. Prvo je osvojio Community Shield protiv Manchester Uniteda na Wembleyju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a zatim je u prva dva kola nove sezone Premier lige slavio 2:0 protiv Chelseaja na gostovanju i 4:1 kod kuće protiv Ipswicha te je vodeća momčad lige.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.