Guardiola nahvalio svog bivšeg igrača: On je drugačiji, jedan je od najvećih ikada

Foto: EPA

U NEDJELJU je 34-godišnji Thomas Müller ispisao povijest Bayern Münchena. Sjajni ofenzivac ispisao je povijest bavarskog velikana i postao igrač s najviše nastupa u povijesti kluba. Protiv Freiburga je dres Bayerna obukao čak 710. put. Tom prigodom o njemu je govorio i Pep Guardiola, koji je trenirao Müllera u Bayernu od 2013. do 2016. godine:

"Nema igrača kao što je Thomas Müller! On je jedan od najvećih igrača u povijesti Bayerna, ali i nogometa uopće. Ne samo zbog njegovih brojnih naslova nego i zato što je u potpunosti fokusiran kad ga njegova momčad treba. Nije podcijenjen. Ljubitelji nogometa iz cijelog svijeta znaju koliko je on važan na terenu. On je mudar, nepredvidljiv igrač koji uvijek zna kamo treba ići.

Gubili smo 1:2 protiv Juventusa minutu prije kraja u Ligi prvaka 2016. godine. Müller je zabio za izjednačenje i osigurao produžetak u kojem smo pobijedili 4:2. Kad nogometaši danas zabiju gol, oni trče i slave sami. Thomas je drugačiji, možda velikodušniji od ostalih. On nakon pogotka želi izgrliti svoje suigrače."

Müller je legenda njemačkog nogometa

Müller je cijelu klupsku karijeru proveo u Bayernu. U dresu minhenskog kluba upisao je 710 nastupa, 245 pogotka i 269 asistencija te osvojio 32 trofeja, od kojih su dvije Lige prvaka i 12 titula u Bundesligi. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. godine.

Za njemačku reprezentaciju sakupio je 131 utakmicu i 45 golova, a oprostio se nakon nedavnog Europskog prvenstva, na kojem je njegova momčad ispala u četvrtfinalu od Španjolske (2:1). S Njemačkom je 2014. osvojio Svjetsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.