Guardiola o Xaviju: Razumijem ga, to što se radi u Barci nema nigdje na svijetu

Foto: Epa

BARCELONA je za vikend u ludoj utakmici na svom terenu izgubila 3:5 od Villarreala i tako znatno umanjila šanse da može do naslova prvaka, a njen trener Xavi Hernandez je nakon utakmice u dramatičnom obraćanju rekao kako od ljeta više neće biti trener katalonskog velikana. 

"30. lipnja napustit ću klub. To je odluka o kojoj smo razgovarali s predsjednikom, s osobljem... Barça treba promjenu smjera", rekao je Barcelonin trener nakon novog poraza. Aktualni prvak Barcelona trenutno je treća u La Ligi i zaostaje za vodećim Realom deset bodova. U kasnijim izjavama Xavi je pričao o problemima s kojima se svakodnevno suočava trener koji vodi Barcelonu i o strahovitim pritiscima medija i navijača. 

''Stavljaš život na kocku svaki dan''

"Okrutno je i neugodno. Čine te da se osjećaš bezvrijednim svaki dan. Pep mi je to rekao, Valverde mi je to rekao, vidio sam kako Luis Enrique pati... Imamo problem u smislu zahtjeva. Ne uživaš u tome... stavljaš svoj život na kocku u svakom trenutku. To je okrutno", pričao je Xavi nakon odluke da odstupi.

Trener Cityja i stručnjak koji je s Xavijem, Iniestom i Messijem pisao povijest Barce i svjetskog nogometa, Pep Guardiola, komentirao je odluku svog bivšeg igrača. 

"Ne možemo usporediti pritisak u Engleskoj s pritiskom u Španjolskoj. Tamo je tisuću puta teže. Šest presica tjedno, puno utakmica. Pritisak koji osjećate u Barceloni nije vidljiv nigdje drugdje na svijetu'', rekao je Guardiola engleskim medijima.

Loša sezona

Iz Kupa kralja je ispala od Athletica u četvrtfinalu, a u Ligi prvaka u osmini finala igrat će protiv Napolija 21. veljače. Xavi je dosad Barcelonu vodio u 122 utakmice. Ima 76 pobjeda, 20 remija i 26 poraza. S Barcelonom je 2023. osvojio prvenstvo Španjolske i domaći Superkup.