Carabao Kup

Guardiola večeras igra natjecanje u kojem je posljednji put izgubio prije 1518 dana

Foto: EPA

MANCHESTER CITY će večeras od 21:00 sati u gostima protiv Arsenala igrati utakmicu četvrtfinala Carabao Kupa, natjecanja u kojem je Pep Guardiola posljednji put izgubio prije 1518 dana.

Posljednji i jedini poraz u ovom natjecanju Guardiola je zabilježio protiv Manchester Uniteda koji je tada trenirao Jose Mourinho. Susret je odigran 26. listopada 2016. godine na Old Traffordu, a United je slavio rezultatom 1:0 i kasnije je osvojio trofej.

Jedini poraz u ovom natjecanju nanio mu je Mourinho

Guardiola je protiv Uniteda izveo mladu postavu u kojoj su igrali igrači koji danas ne nastupaju za City.

City je od tada tri puta osvojio ovo natjecanje, a večeras će igrati četvrtfinale i tražiti šansu za novi plasman u polufinale.

Carabao Kup je po veličini manji od Premiershipa i FA kupa, ali Guardiola svejedno ima motiv da ga osvaja.

"Nema protivnika koji je igrao protiv mojih momčadi, a da ga nismo pokušali pobijediti. To nam daje samopouzdanje i hrabrost da uvijek idemo na pobjedu", kazao je Guardiola nakon što je prošle sezone u finalu Carabao Kupa pobijedio Aston Villu.

"Osvajanje ovog trofeja dobro je za raspoloženje"

Veliki motiv Guardiola vidi u tome što trofeji popravljaju raspoloženje u momčadima. 

"Ovo je jedina zemlja u kojoj titulu možete osvojiti u veljači. Mislim da je to dobro za raspoloženje", rekao je Guardiola.

Preko puta Guardiole stajat će njegov bivši pomoćnik Mikel Arteta koji prolazi kroz vrlo težak period u Arsenalu. Londonska momčad je zabilježila tri poraza i remi u posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima, dok je City bez poraza u posljednjih osam utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.