hnl

Gyurcso: Osijek je puno bolja sredina od Hajduka. Ovo je golemi iskorak

Foto: Screenshot NK Osijek TV

OSIJEK je zadnjeg dana prijelaznog roka doveo Adama Gyurcsa iz Hajduka s kojim je mađarski reprezentativac raskinuo ugovor i u Gradski vrt došao kao slobodan igrač.

Mađar je danas potpisao ugovor s Osijekom te je predstavljen u Gradskom vrtu na press-konferenciji. Ugovor s Osijekom potpisao je do kraja sezone, kad će se odlučiti o tome hoće li 29-godišnjaku ponuditi novi.

Gyurcso je u Hajduku bio od 2018. godine, a u 74 nastupa je zabio 15 golova uz 20 asistencija.

Video: NK Osijek TV

"Adama sam želio još dok sam radio u Lechu. Nakon zadnje utakmice sezone protiv njegova Pogona sam mu na terenu rekao da ga želim u Lechu, ali on je otišao u Hajduk. Kad mi se sad u Osijeku ukazala prilika da ga dovedem, nisam previše razmišljao. Siguran sam da će pojačati konkurenciju na krilu i da će nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva", rekao je Bjelica, a onda je riječ dobio Gyurcso.

Dolazak u Osijek je iskorak

"Zahvaljujem klubu na prilici koju mi je dao u situaciji u kojoj sam se nalazio. Razgovarao sam prije dolaska s Kleinheislerom, ali mi nije morao puno toga reći. Znao sam i bez njega u kakav klub dolazim. Znam da je cilj osvajanje prvenstva i nadam se da ću pomoći da to ostvarimo", rekao je Gyurcso koji će u Osijeku nositi broj 24.

Mađar je u zadnjih šest utakmica odigrao samo 55 minuta u porazu baš od Osijeka 2:0. Dotad je bio standardni član momčadi, ali ga je novi trener preselio na klupu. Bio je i u karanteni zbog koronavirusa.

"U Hajduku nisam bio u dobroj situaciji. Mogao sam, kao i neki drugi igrači, završiti u drugoj momčadi, a to nisam želio. Tako da je ovo za mene i u tom i u svakom drugom pogledu ogroman iskorak u odnosu na Hajduk. Smatram da je ovo bolja sredina za mene", rekao je Gyurcso i dodao:

"Nisam puno izgubio fizički. Trudio sam se što je više moguće kretati u karanteni. Moram odraditi još nekoliko treninga da vidim na kakvom sam nivou, ali to ćete vidjeti na utakmicama."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.