Haaland nastavlja svoj apsurdni niz. Evo koje je rekorde Premier lige danas srušio

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY pobijedio je Wolverhampton 3:0 i približio se vodećem Arsenalu na samo dva boda zaostatka, iako s dvije utakmice više. Sva tri gola zabio je Erling Haaland - u 40. minuti glavom, u 50. iz penala, a zatim u 54. nakon pogreške obrane, prije nego što je u 61. minuti zamijenjen. Tko zna koliko bi još puta zatresao mrežu da je ostao u igri, ali i ovako je nastavio svoj apsurdni niz u Premier ligi.

Haaland je u svom 19. premierligaškom nastupu došao do već 25 golova u sezoni, čime se primaknuo na samo devet golova do rekorda Alana Shearera i Andyja Colea, koji su postigli po 34 gola dok su se u sezoni igrale 42 utakmice, a na sedam od Mohameda Salaha koji je s 32 gola rekorder u sezonama od 38 utakmica.

Još jedan hat-trick do Shearerovog rekorda, ali mnoge druge je već postavio

Ovo mu je bio već četvrti hat-trick u Premier ligi. U povijesti Premier lige samo ih je Alan Shearer zabio više u jednoj sezoni (pet u sezoni 1995./96.), a nitko do četiri hat-tricka nije stigao brže. Dosadašnji rekorder bio je Ruud van Nistelrooy, kojem je trebalo 65 utakmica, odnosno 46 više nego norveškom stroju za golove.

Haaland fascinira i svojom učinkovitošću. Do 25 golova stigao je iz samo 74 udarca, a dosadašnjem rekorderu Sergiju Agueru za isti broj golova trebalo je više nego dvostruko više udaraca, okruglih 150.

Aguero još drži rekord sa 16 golova na domaćem terenu u sezoni Premier lige (2011./12.), ali Haaland se danas izjednačio s njim i, kako stvari stoje, svrgnut će ga s vrha prvom sljedećom prilikom, kad Manchester City 12. veljače ugosti Aston Villu.

U međuvremenu City sljedećeg petka kod kuće igra protiv Arsenala u 4. kolu FA Cupa, a sljedeće nedjelje u Premier ligi gostuje kod Tottenhama.