Haaland nije slavio povijesne golove: "Ovo je moj rodni grad i moj klub"

Foto: Profimedia

ERLING HAALAND postigao je dva gola za važnu pobjedu Manchester Cityja kod Leedsa (3:1) u 17. kolu Premiershipa. Aktualni prvak tako je zadržao priključak za vodećim Arsenalom. Genijalni norveški golgeter postao je igrač kojem je trebalo najmanje utakmica za postizanje 20 golova u engleskom prvenstvu.

Srušio je golgeterski rekord Premiershipa

Haaland je ušao u povijest jer mu je za to postignuće trebalo tek 14 nastupa u Premier ligi. Debelo je nadmašio dosadašnjeg rekordera Kevina Phillipsa, kojem je za 20 golova u jednoj od najjačih liga trebalo čak sedam utakmica više. Haaland je iza sebe ostavio i niz legendarnih golgetera:

Messi, Eto'o, Aguero i Henry mu nisu ni blizu

Haaland je ujedno postao i igrač kojem je trebalo najmanje utakmica pod Pepom Guardiolom kako bi zabio ukupno 25 golova u svim natjecanjima. To mu je uspjelo nakon 20 utakmica. Tako je uvjerljivo srušio još jednog dosadašnjeg rekordera. Lionelu Messiju je za 20 golova pod Pepom trebalo čak osam utakmica više. Ovo su ostali velikani koji su morali odigrati puno više utakmica od Haalanda kako bi pod Pepom slavili 20 komada:

Otkrio zašto nije slavio višestruko povijesne golove

Usprkos tome što je golovima kod Leedsa ovako impresivno srušio velike golgeterske rekorde, Haaland nije slavio te zgoditke. Nakon utakmice objasnio je zašto: "To sam odlučio prije utakmice, ali i stvar je posebnih osjećaja koje imam za ovaj grad i klub. Leeds je moj rodni grad i jako poštujem ovaj klub. Mama, koja me tu donijela na svijet, bila je na tribinama i gledala me. Moj otac također.

On je igrao tu i kada sam bio dijete, nosio sam Leedsov dres s imenom Eirika Bakkea i Cityjev s tatinim imenom." Erlingov otac Alf-Inge Haaland igrao je u Engleskoj od 1993. do 2003. za Nottingham Forest, Leeds i Manchester City. Kao desni bočni ili vezni ima 181 nastup i 19 golova u Premiershipu. Sin je golovima kod Leedsa srušio i oca jer Haaland junior ima 20 golova nakon samo 14 utakmica u engleskom prvenstvu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI HAALANDOV GOL

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI HAALANDOV GOL

p>