Haaland: Solskjaer mi je rekao da nemam pojma o igranju glavom. I to je bilo dobro

Foto: EPA

ERLING HAALAND (22) otkrio je što mu je prvo rekao Ole Gunnar Solskjaer (49) kada su obojica bila u norveškom klubu Moldeu. "Prvo što mi je rekao bilo je: 'Nemaš pojma kako glavom udariti loptu. Moramo raditi na tome'", ispričao je Haaland u intervjuu za GQ. 

Norvežanin Haaland danas je zvijezda Manchester Cityja, dok je ranije u karijeri igrao za Borussiju Dortmund, Red Bull Salzburg te Molde, u kojem je bio od 2017. do 2019. godine. Karijeru je započeo u norveškom Bryneu. Solskjaer na klupi Moldea ima dva mandata - od 2011. do 2013. godine i od 2015. do 2018. godine.

"Na tome smo radili dvije godine, odnosno cijelo vrijeme dok sam bio u Moldeu. I to je bila dobra stvar jer nisam znao udariti loptu glavom, a sada njome zabijam golove, sve zahvaljujući njima u Moldeu", nastavio je Haaland, koji je u karijeri zabio 14 golova glavom.

Podsjetimo, Haaland je ljetos došao u City za 60 milijuna eura, prema Transfermarktu. Ove sezone postigao je 27 golova u 24 utakmice za momčad trenera Pepa Guardiole. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 170 milijuna eura, a ugovor sa Cityjem ima do 2027. godine.